Borbás Barna: ELSŐ GÓL – Válasz Online
 

Borbás Barna: ELSŐ GÓL

Akció!

4 900 Ft 3 675 Ft

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt 25 százalékos kedvezménnyel rendelheti meg az első gólszerzőről szóló különleges portrékönyvet!

Leírás

A magyar válogatott első gólszerzője – hazai pályán és idegenben is. Az első angliai magyar mérkőzés győztes góllövője. Az FTC első bajnokcsapatának balszélsője. Az első „doktor labdarúgó”.

Borbás Gáspár a magyar foci hőskorának egyik legfontosabb alakja. Nevét az összes hazai futballtörténeti könyv jegyzi, de a két világháború közötti politikai szerepvállalását és a holokauszt alatti embermentésben játszott szerepét feltáró életrajza most jelenik meg először.

Hogyan emelkedett fel, miért lett sikeres a magyar labdarúgás a századforduló után? Hogyan lett a Fradi csatárából Bajcsy-Zsilinszky Endre követője, és vett részt a Horthy-korszak egyik legkínosabb politikai botrányának kirobbantásában? Hogyan segített menekülni Teller Ede családjának és másoknak a II. világháború borzalmai közepette? Borbás Gáspár labdarúgó-ügyvédről dédunokája írt lebilincselően érdekes életrajzot.

RENDELÉSI INFORMÁCIÓK

A könyv (külön díj ellenében) GLS házhoz szállítással, postán vagy (plusz költség nélkül) személyes átvétellel is rendelhető. Személyes átvétel a Vinikli Borbár és Kávézóban (Múzeum krt. 27, 1053, Nyitvatartás: H-P 8-24; szombat 9-24; vasárnap zárva),  és a Válasz Online rendezvényein.