Rólunk – Válasz Online
 

Rólunk

Fotó: Mudra László

Kik vagyunk?

A Heti Válasz a második legolvasottabb országos magyar hetilapként szűnt meg 2018 nyarán. Az újság bezárása után a szerkesztőség magja egyben maradt, és 2018 decemberétől internetes médiumként folytatja a munkát. A szerkesztőségnek jelenleg tíz tagja van: Ablonczy Bálint, Bódis András, Borbás Barna, Élő Anita, Laky Zoltán, Magyari Péter, Sashegyi Zsófia, Stumpf András, Vörös Szabolcs és Zsuppán András.

Ki finanszírozza a lap működését?

A Válasz Online az olvasni szerető, a világot érteni akaró, a közéleti-kulturális-gazdasági világtrendekről értesülni kívánó közönségre épít. Az újságkészítés pénzbe kerül, és a mai médiapiacon a közéleti profilú, pártfüggetlen lapok csakis olvasói közreműködéssel képesek működni. A Válasz Online is számít olvasói támogatására – de mi nemcsak kérünk, adunk is: a részletekről ezen az oldalon tájékozódhatnak! Aki nagyobb összeggel támogatná céljainkat, a Polgárvilág Alapítványnak is utalhat. Az anonimitást kérő támogatók számára – a magyar jogszabályi előírásoknak megfelelően – adománygyűjtő ládát rendszeresítettünk (a részletekről a +36 [70] 593-8989-es telefonszámon érdeklődhetnek).

Ki finanszírozta a lap elindulását?

A lap mögött nem áll semmilyen nagybefektető. A Válasz Online száz százalékban alulról építkezve, baráti adományokból és rengeteg önkéntes munkából jöhetett létre.

Hogyan lehet támogatni a szerkesztőség munkáját?

A Válasz Online „sajtó-startupként” indult, komolyabb kiadói infrastruktúra nélkül. Az aloldalunkon megjelölt támogatási lehetőségeken túl várunk minden olyan felajánlást (iroda, rendezvényhelyszín), ami hozzájárul szerkesztőségünk építéséhez.

Mit akarunk?

A Válasz Online nem hírportál, így a napi hírversenyben sem kíván részt venni, hanem az angolszász sajtóterminológia által Long-form journalismnek nevezett keretrendszerben jellemzően naponta egy-két átfogó, elemző cikket, interjút, vitát, oknyomozó anyagot közöl, a nemzetközi témák esetében angol nyelven is. Az új médium nem a napi pártpolitikai csatározásokra összpontosít, hanem a hazai közélet, kultúra és gazdaság mélyebb összefüggéseire – állandó kitekintéssel Közép-Európára és a globális folyamatokra.

Miért nem a Heti Válasz folytatódik?

A Heti Választ a tulajdonosai bezárták, a kiadó felszámolás alatt áll. A sztorit itt írtuk meg részletesen. A Válasz Online szerkesztősége vállalja a Heti Válasz hagyományait.

Ki a tulajdonos?

A Válasz Online Kiadó Kft. tulajdonosai 100 százalékban a szerkesztőség tagjai.

Támogassa munkánkat

Kérjük, álljon mellénk, legyen rendszeres vagy egyszeri támogatónk!

BŐVEBBEN