Gyomirtóval érlelt napraforgó és „koktélhatás” – ezért fontos a bioélelmiszer
A növényi alapú táplálkozás és az állatjólét kérdéseit járja körül a Zöld Válasz három részes minisorozata. Ennek friss adása a magyar mezőgazdasággal foglalkozik, különös tekintettel a bioélelmiszerek és -gazdálkodás kérdéskörére – ezek kitárgyalásában ezúttal Szöllősi Réka élelmiszeripari szakértő és Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet alapítója vannak Litkai Gergely segítségére. Kiderül például, mit jelent a bio és mit nem, honnan tudhatjuk, hogy minek minősül a választott termék, s hogy miért van, hogy míg a földterület majd’ hét százaléka ökológiai művelésű már itthon is, a biotermékek fogyasztása alig éri el az egy százalékot – igaz, az alacsony bázishoz képest jelentős a növekedés ezen a területen is. Nem volna rossz, ha a bio kilépne az úri huncutság kategóriájából itthon is: a Zöld Válasz friss adásában szó esik az olyan gyakorlatokról, amikor durva gyomirtóval, glifozáttal érlelik be a termést, hogy a szervezetünkbe jutó vegyszerek koktélhatásáról már ne is beszéljünk. Azaz de, beszéljünk. Épp ezt teszi Litkai Gergely a vendégeivel.
A Zöld Válasz Litkai Gergely és a Válasz Online együttműködésében valósul meg. Részletek itt. Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.
Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>