Emblematikus zenekarok, lengyel–szlovák–magyar táncház és workshopok a Fonó V4 klubjában – Válasz Online
 

Emblematikus zenekarok, lengyel–szlovák–magyar táncház és workshopok a Fonó V4 klubjában

A sikeres krakkói és a kassai V4 klubnapok után most Budapesten is várja a közönséget a Fonó és partnerei által szervezett V4 Klub számos nemzetközi eseménnyel. Lengyel, szlovák és magyar művészek által vezetett zenés és táncos workshopok, lengyel-szlovák-magyar táncház és olyan emblematikus zenekarok koncertjei szerepelnek a január 20-21-ei programsorozaton, mint a lengyel Kapela Maliszów, a szlovák NOGABAND, vagy a magyar Góbé. A sorozat támogatója a Visegrad Fund.

Péntek este a hazai világzenei színtér egyik legizgalmasabb bandája, a Góbé zenekar koncertjére kerül sor, amelyet a lengyel-szlovák-magyar táncház követ.

Egy Góbé klip itt »»

Szombaton napközben lengyel, szlovák és magyar művészek ingyenes workshopjain lehet részt venni, többek között hegedű, brácsa, bőgő, dob és néptánc kurzusokhoz lehet csatlakozni. A részletek itt találhatók.

Szombaton este a legendás lengyel családi zenekar, számos világzenei fesztivál fellépője, a Kapela Maliszów lép fel, akik több generációra visszamenőleg ápolják és gondolják újra a zenei hagyományokat a népzenéből merítve inspirációt. Ugyanezen az estén áll színpadra a Michal Noga által alapított NOGABAND, Szlovákia egyik legsikeresebb formációja a világzenei színpadokon. A koncerteket lengyel, szlovák, magyar táncház követi.

A Kapela Maliszów egy videója itt:

A részletes programról és jegyekről a Fonó weboldalán lehet tájékozódni.