Indul a Válasz Online 2023-as újságíró-képzése! Most jelentkezzen őszi tanfolyamunkra! – Válasz Online
 

Indul a Válasz Online 2023-as újságíró-képzése! Most jelentkezzen őszi tanfolyamunkra!

A szerk.
| 2023.08.29. | A szerk

A Válasz Online ősztől új tanfolyamot indít a média világa iránt érdeklődők számára. Interjú, podcast, oknyomozás, riport, kulturális újságírás – a Válasz Műhelyben gyakorlatias eszköztárat kínálunk a modern újságírás írásos és szóbeli műfajaihoz. A hallgatók több műfajban is kipróbálhatják magukat, visszajelzést kapnak a munkájukról, a legjobb írásokat pedig megjelentetjük a Válasz Online-on.

10 alkalom

30 óra

Sok gyakorlási lehetőség

Kik vagyunk? 

A Válasz Online pártoktól és üzleti köröktől független konzervatív értékrendű lap, ami több ezer támogatónk közösségi adományából működik. A Polgárvilág Alapítványt képzési programjaink támogatására hoztuk létre. A Válasz Műhely 2021-ben indult, most indítjuk negyedik tanfolyamunkat.

Kik az oktatók?

A Válasz Online csapata és neves vendégoktatók. Az elmúlt években számíthattunk Borókai Gábor (a Heti Válasz volt főszerkesztője), Dezső András (HVG), Lukács Csaba (Magyar Hang), Szalay-Tóth Katalin médiajogász, Szöllősi Györgyi (ATV), Veiszer Alinda (Alinda), Klág Dávid (Telex), Tóth-Szenesi Attila (444) és még sok kiváló kolléga részvételére*.

Kik jelentkezhetnek? 

Minden diplomás vagy felsőoktatási hallgató, akit érdekel a média és személyesen részt tud venni az órákon. 

Mi a jelentkezési határidő? 

Mostantól várjuk a jelentkezéseket, és azt a 14 hallgatót vesszük fel, aki elsőként átment a háromlépcsős felvételi szűrőn. 

Vagyis nem minden jelentkező vehet részt a tanfolyamon? 

Nem. A döntés jogát fenntartjuk. 

Van felvételi beszélgetés? 

Nincs.  

Államilag akkreditált a képzés? 

Nem, de államilag regisztrált. A Pest Megyei Kormányhivatal a felnőttképzők nyilvántartásába a Válasz Műhelyt a B/2021/002109 nyilvántartási számon jegyezte be. A követelményeket sikeresen teljesítők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről. 

Mennyibe kerül? 

A tanfolyam díja 224 ezer forint. Az összeget a Válasz Online-t támogató Polgárvilág Alapítvány számára kérjük befizetni. Céges befizetésnél kérjük ügyeljen rá, hogy az utalást a vállakozás bankszámlájáról indítsa!

Kérhető kedvezmény a díjból? 

Igen, a Válasz Online és a Polgárvilág Alapítvány minden bronz-, ezüst- vagy aranykategóriás rendszeres támogatója (gyermeke vagy unokája) kedvezményben részesül. A kedvezmény mértéke 25 ezer forint beiratkozóként. Rendszeres támogatónak azokat tekintjük, akik havi állandó „előfizetőként” vagy éves támogatóként csatlakoztak a Válasz Online-közösséghez. 

Új támogatók is kérhetnek kedvezményt? 

Igen, ha havi állandó vagy éves támogatóvá válnak. 

Meddig kell befizetni?

A felvételről szóló értesítést követő 10 napon belül. 

Ha tehetséges vagyok, de nincs pénzem, akkor esélyem sincs?

Hogyne lenne! A Polgárvilág Alapítvány támogatóinak köszönhetően egy erre rászoruló, kiemelten tehetséges hallgató számára a képzés díját részben vagy egészben átvállalja. A támogatási kérelmet a jelentkezés mellé kérjük benyújtani, emellett két kéziratot várunk, bármilyen újságírói műfajban. A kérelmezőket az alapítvány a beérkezéstől számított egy héten belül e-mailben értesíti a pályázat eredményéről. 

Ha érdekel a média világa, de nem szeretnék újságíró lenni, akkor is jelentkezhetek?

Igen, a képzés tudományos kutatók, vállalkozók, intézményi kommunikátorok számára is hasznos írásos és szóbeli kommunikációjuk fejlesztésére. 

Újságírók is elvégezhetik a tanfolyamot? 

Nagy büszkeség számunkra, hogy képzési programunkban több kolléga is részt vett, mert új műfajokban, témákban is szerette volna kipróbálni magát.

Már jelent meg cikkem a Válasz Online-on, előny ez a felvételnél? 

Naná, szerzőinket is várjuk a tanfolyamon, ahol más műfajokkal is megismerkedhetnek. 

Tisztán online oktatás formájában is részt vehetek? 

Nem. A járványhelyzet miatt eddig hibrid oktatást folytattunk, de távhallgatóink így kimaradtak a szünetekből, a közös teázásokból, kávézásból, kötetlenebb beszélgetésekből.

Hol lesz az oktatás?

Budapesten, a vidéki hallgatók számára is jól megközelíthető helyen. 

Mikor lesznek a képzések? 

Szombatonként. A program október 7-én indul és december elején végződik. Az oktatás reggel 9-kor kezdődik, a hivatalos rész 13.00 órakor ér véget.

Hol kell jelentkezni? 

Az iskola vezetője Élő Anita, a Válasz Online újságírója, társalapítója. Email: szerk [kukac] valaszonline.hu. A tárgyban kérjük megjelölni: Műhely2023

Mit kell tehát beküldeni? 

Ha további kérdésem van, azt is feltehetem ezen a címen?

Persze. 

Tíz alkalom, és már újságíró is lehet belőlem? 

Sajnos nem, mégis több hallgatónknak sikerült elhelyezkednie, mert a tanfolyam pörgős óráival sok műfajból és témából ad ízelítőt. Gyors fejlődésre ad lehetőséget, hogy a műhelyesek már a témaötleteiket is megbeszélhetik az oktatókkal. Az írásaikról pedig gyors visszajelzést kapnak.  

*A változtatás jogát fenntartjuk.

#újságíróképzés#Válasz Műhely