Pajtától a Palotáig – a kultúrafogyasztás új színterei – Válasz Online
 

Pajtától a Palotáig – a kultúrafogyasztás új színterei

Április 19-én és 20-án szervezi közös szakmai konferenciáját a szeptemberben indult komplex értékmentő és értékteremtő PajtaKult program és a Magyar Fesztivál Szövetség, Magyarország legnagyobb fesztiválszakmai szervezete. A Hagyományok Háza nemrég átadott, gyönyörűen felújított terei méltó és inspiratív közeget biztosítanak a szakmai programhoz, aminek fő kérdésköre az épített örökség és a kultúra kapcsolata, fesztiválok és kulturális események helyszínei a pajtától a palotáig. A kétnapos konferencia első napja mindenki előtt nyitott. A szakmai programra a Magyar Fesztivál Szövetség tagsága mellett szeretettel várják a pajtatulajdonosokat, fesztiválszervezőket, az épített örökség megőrzése és ápolása mellett elhivatott szakmai és laikus érdeklődőket egyaránt.

Az esemény első napján bemutatkozik a PajtaKult csapata; megismerhetjük a küldetésüket, a pajtákban és egyéb régi ipari épületekben rejlő lehetőségeket kulturális, közösségi, gasztronómiai és építészeti szempontból. Az érdeklődők a Magyar Fesztivál Szövetség aktualitásairól, kultúrpolitikáról, a régi terekben szerveződő fesztiválokról és a hozzájuk kapcsolódó pályázati lehetőségekről hallgathatnak beszélgetéseket.

Szeptemberben indult és azóta mintegy 100 pajtát fog össze a Pajtakult komplex értékmentő és értékteremtő projektje, amely összefüggéseiben gondolkodik a hazánkban és a teljes Kárpát-medence területén levő pajtaépületek közösségi és kulturális hasznosításáról. A zenei szakemberek, művészek, építészek, kommunikációs szakértők által életre hívott Pajtakult összefogja mindazon törekvéseket és szintetizálja mindazon tapasztalatokat, amelyek ez irányban az elmúlt években egymástól függetlenül különböző helyszíneken elindultak.

Az építészeti innováció magával hordozza, húzza, alakítja a közösségek mindennapjait is, a Pajtakult pedig előrevetíti azokat a jó megoldásokat, amelyek a közösségeket felszabadultabb, kulturáltabb együttléthez segíthetik, legyen az oktatás, szabadidő, kultúra vagy más közösségi találkozás.”

Részvétel az első napon: 13.000 Ft, amelyben tartalmazza:

Részletek itt »» https://pajtakult.hu/esemenyek/pajtatol-a-palotaig-konferencia-a-pajtakult-es-a-magyar-fesztival-szovetseg-szervezeseben

Jegyek itt »» https://tixa.hu/pajtatolapalotaig-fesztivalszovetseg-2022