Nyilvános lemezfelvétel Szelevényi Ákos triójával (x) – Válasz Online
 

Nyilvános lemezfelvétel Szelevényi Ákos triójával (x)

Szelevényi Ákos 1986 óta él Franciaországban. Az unikális szaxofonos a ’90-es években alapított Akosh S. Unit nevű zenekarával bejárta a világot, és felvett kb. 20 lemezt. Ezek egy része a Universal gondozásában jelent meg, egy részük kiadásra vár.

A 2000-es években a Nagy József koreográfussal történő együttműködés mellett elsősorban improvizált zenével foglalkozik. Az utóbbi 3 évben aktívan részt vett a magyar kreatív zenei életben is, ahol a szcéna két kiemelkedő alakjával, Ajtai Péterrel (nagybőgő) és Porteleki Áronnal (dob és brácsa) alapított zenekart, amely az eddigi munkásságának összefogott, logikus folytatása.

Az új darabok erre a felállásra íródtak – amellett, hogy az improvizáció dominál, széles teret hagynak a tagok közti szabad kommunikációnak és személyes kifejezésmódnak.

A trió ebben a felállásban május 31-én este 8 órától a Fonó nagytermében nyilvános lemezfelvételen rögzíti új, készülő lemezének zenei anyagát. Az élő felvételnek a közönség is részese lehet! Részletek itt.

Az Akosh. S Trió lemezfelvétele után egy szünetet követően meghallgathatja a remek Bacsó Kristóf Quartet koncertjét is! Csodás este lesz a jazz kedvelőinek!

Az egyik legsokoldalúbb magyar szaxofonos, Bacsó Kristóf szintén többször fellépett már az elmúlt években a Fonó színpadán, azonban Oláh Kálmánnal létrehozott quartetjét most hallhatja először a közönség a Fonó színpadán. A quartet repertoárja főként Bacsó és Oláh kompozícióiból áll, melyek a mainstream jazz, a magyar népzenei örökség és a kortárs klasszikus zene stíluselemeit is rendkívül avatott módon, új minőséget létrehozva illeszti egyedi zenei koncepcióba. Nagybőgőn az ország egyik legkeresetteb muzsikusa Barcza Horváth játszik, dobokon a kiváló fiatal tehetség Gyárfás Attila működik közre. Bacsó legutóbbi albuma Pannon Blue címmel jelent meg a BMC Records kiadásában, amely 2017-ben elnyerte a Gramofon magazin „Az év magyar jazzlemeze” díját.

Részben erről a lemezről is hallhat darabokat a Fonó közönsége május 31-én, mely felejthetetlen koncertnek ígérkezik a klub tavaszi programjában.