Népdalok három csodálatos hangra: megjelent a Dalinda Átjárók című albuma – Válasz Online
 

Népdalok három csodálatos hangra: megjelent a Dalinda Átjárók című albuma

Contemporary folk a capella – áll a Dalinda – Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára – második lemezén. A más formációkból ismert énekesnők, a magyar népzene elkötelezettjei, ezen a lemezen arra törekszenek, hogy színpadra vigyék a népdalokból áradó hiteles, ösztönös éneklési stílust, modern, többszólamú formában, érzékenyen átdolgozva, újraértelmezve. Dalaik mindannyiunkról szólnak, hiszen a mindannyiunkban mozgolódó gondolatok, érzések kollektív hordozói népdalaink. Önkifejezésünk legtisztább forrása.

Egy szám az albumról itt »»

A trio első lemeze 2018-ban is nagy siker volt, azóta tovább érett a formáció, sok közös koncerten formálódott megszólalásuk és az új lemez dalai. Részben a 2020-as WOMEX-re (World Music Expo) – amelyet októberben rendeztek meg Budapesten online – is állították össze ezt az új zenei anyagot. Müpa-béli showcase koncertjüket többezren láthatták, hallhatták online világszerte az expo világzenei szakemberei: fesztiválszervezők, menedzserek, rádiós szerkesztők és szakújságírók.

“Alkotóként és előadóként is részt veszünk a zenekar működésében. Általában valaki kitalál egy számot, tehát szólamosít egy népdalt, és amikor 70-80%-osan kész van, akkor bedobja a közösbe. A maradék 20-30%-ot együtt alakítjuk ki, hogy mindenki hangsúlyosan és a saját szerepében komfortosan tudjon megjelenni a számon belül” – mondta Paár Julianna a recorder.hu-nak, ahol a trió az alkotói folyamatokról beszélt. A teljes interjú a zenekarral itt olvasható.

A Dalinda Átjárók c. albuma kapható a Fonó webboltjában itt »

Digitális terjesztésben: Spotify, Deezer, dalok.hu