MANDAAN lemezbemutató: a tisztán érzékelés képességének felébresztése – Válasz Online
 

MANDAAN lemezbemutató: a tisztán érzékelés képességének felébresztése

Csütörtökönként új zene kísérletekkel telik meg a Fonó. Vannak köztük fiatal alkotók, új formációk és olyan zenészek is, akiket már régóta ismerünk és szeretünk, de most más arcukat mutatják. „Csütörtökön arra biztatunk mindenkit, hogy eressze el a zenei fantáziáját, lépjen ki a komfortzónájából és merüljön el ezekben a végtelen zenei utazásokban a megszokottól távol” – vallják a szervezők. 

Az analóg elektronikus hangzásokkal bőven fűszerezett, kortárs trombita – zongora alapokra épülő MANDAAN duó már évek óta jelen van az Ambient/Offbeat/FreeJazz világában. Az eddig két egész estés albumot (‘AMBAR/2016’, ‘CIRRUS/2017’) megjelentető zenekar megalkotta következő lemezét, amely már egy kiforrott, többnyire lassú tempójú akusztik-elektronikus, misztikus techno és koszosabb house elemekkel tarkított, nagyjából egy órás zenei road trip. 

“Az elmúlt időszak következményeként egy, a természethez ‘újra’ közeledő életmódot szerettünk volna ‘megélni’ és többek közt abból inspirálódni. Az eddigi dalokhoz képest próbáltunk a lebegésből visszavenni és egzaktabb formákba önteni a zenénket. Végre igazi analóg dobokkal dolgozhattunk, és Andris zongoráját kicsit átértelmezve használtuk különböző kiegészítő hangok felvételéhez. A lemez címe, a ‘Shigel’ szó azt jelenti nap – az album egyszerre elektronika, pop, house és jazz; titkolt üzenete pedig valahol az, hogy ösztönözze az embert a tisztán érzékelés képességének felébresztésére, használatának elindítására.” – vallják az alkotók, Muhari Krisztián Ákos (trombita) és Tóth András (zongora), akiknek lemezbemutató koncertje március 16-án várja az érdeklődőket Fonóban. A koncerten való részvétel az ünnepre való tekintettel ingyenes. 

Mandaan Music video:

A lemezbemutatóról bővebben itt >>>