Két színész, egy zenész és egy táncos – Válasz Online
 

Két színész, egy zenész és egy táncos

Csuja Imre, Vecsei H. Miklós, Farkas Izsák és Berecz István a vasárnapi Fonó Literatúra férfias kiadásában!

Nyáron indult a Fonó Literatúra irodalmi-zenés sorozat Seres Tamás rendezésében színészekkel és zenészekkel a Fonó színpadán. Október 10-én férfias estére kerül sor, lesznek csujogatók, népi szövegek, tréfák, személyes és sokszor rendhagyó előadásban. Seres Tamás rendező mint egy jó karmester fogja össze a művészeket, Csuja Imre és Vecsei H. Miklós színészeket, Farkas Izsák zenészt és Berecz István táncost, akik spontán is alakítják az estét, …. ettől szép ez a sorozat!

“Ezeken az esteken rácsodálkozunk, hogy mennyire kortárs a régi, és próbáljuk az irodalom nyelvén megfejteni, hogyan élnek tovább hagyományaink a 21. században, hogyan éltetjük, gondoljuk tovább azokat, hogyan lesznek új rítusaink a régiek nyomán, és hogyan születnek kortárs életművek táplálkozva a régiekből” – vallja a rendező.

Az est programjában népköltések, dalok, dalszövegek, népdal szövegek, eredeti dokumentumok, szemelvények, csujogatók békésen megférnek kortárs költőink, így Csoóri Sándor, Lackfi János vagy Szabó T. Anna műveivel, ahogyan a különböző stílusokat képviselő meghívott zenészek is harmonikusan kapcsolódnak be a Fonó népzenei-világzenei közegébe és kelnek fúzióra egymással.

Az estek a művészeknek épp olyan élményt jelentenek mint a közönségnek, hiszen rendszerint ebben a felállásban itt találkoznak először és az előre adott szövegkönyv sorvezető, amely olykor inspirációvá válik további szövegek, személyes történetek, anekdoták elmeséléséhez.

Minden este kiderül valami szép, valami személyes, valami mély, apró vallomások, és nagyobbak is, cask úgy, spontán, a versek által, egymásnak és a közönségnek. Tartsatok velünk!

Az első Fonó Literatúra júniusban és augusztusban is nagy sikert aratott, most pedig itt a folytatás!

Az elsőről alkalomról készült egy videó, ami megnézhető itt »»


Az október 10-ei este ajánlója és jegyek itt »»