Júniusban ingyen szállít a Fonó, avagy kinek kell még a fizikai adathordozó? (x) – Válasz Online
 

Júniusban ingyen szállít a Fonó, avagy kinek kell még a fizikai adathordozó? (x)

Legaktívabb nép- és világzenei kiadóként a Fonó egyik remek lemezt adja ki a másik után. Ahogy vallják: „A lemezkiadásban nem a fizikai megjelenés a lényeg – bár sokan szeretik kézbe venni a kísérőfüzetet és továbbra is szép számmal adunk el lemezeket – hanem az, hogy egy-egy életmű fontos szakaszának lenyomata egy album. Ez ad hitelt a zenekarnak külföldön is, egy-egy lemezzel tudnak fesztiválokat megkeresni a menedzsereik. A lemezkiadás tehát nem áll le a fizikai adathordozók visszaszorulásával, hiszen a művészeknek továbbra is szüksége van a lemezekre, mint egy névjegyre és a rajongók egy része is – tapasztalataink szerint – ragaszkodik a fizikai CD-hez, ahogy a nemzetközi grémiumok és szaksajtó is” – mondta Horváth László a Fonó igazgatója.

Magos – Forgatós -02- Korondon át Szovátáig (Felsősófalva, Udvarhelyszék, Székelyföld)

A toplistás helyezéseket, a nemzetközi rangsorokat is a lemezmegjelenések alapján állítják össze a nemzetközi szervezetek, így a világzenében két kiemelkedő toplista van: a World Music Charts Europe és a Transglobal Worls Music Charts, amin rendre sikerrel szerepelnek a Fonós lemezek is. Meghatározó még egy zenekar vagy album esetében a nemzetközi sajtó véleménye, így például az angol Songlines magazin kritikai rovata, akik szintén kizárólag olyan lemezeket értékelnek, amelyek fizikailag is kaphatóak az Egyesült Királyságban és visszatérően maguk is adnak ki gyűjteményes albumokat, válogatást a legjobb világzenei lemezekből „Top of the World” címen a nyomtatott magazin mellékleteként.

Lajkó Félix & VOŁOSI: 05 From the Ditch

Ahogy az utóbbi nemzetközi gyűjtemény, így az összes Fonós lemez digitálisan is megjelenik, letölthető az ismert felületeken (ITunes, Amazon), illetve hallgatható a streaming szolgáltatóknál (Spotify, Deezer stb).

Aki azonban szereti kézbe venni, gyűjteni a lemezeket, netán lapozgatni a nyáresti zenehallgatások mellé egy kísérőfüzetet, annak ajánljuk a Fonó júniusi lemezakcióját, ahol nagy kedvezménnyel és belföldi ingyenes szállítással rendelhetők meg az lemezek, verhetetlen árakon! Több mint 250 rekordban lehet böngészni a webbolt.fono.hu oldalon.

Boban Marković Orkestar: Mrak – 02 Nana

A Fonó kiadói csatornáján, a musicfromfono-n meghallgathat egy-egy számot mindegyik lemezről, a csatorna itt érhető el »» 

Balogh Melinda – Napkerék: 01 Nyughass asszony (Covaci Marcel nótái) – Nagybánya, Kővár-vidék