Flamenco, blues és szerb újév: a Fonó felvételeiből válogattunk (x) – Válasz Online
 

Flamenco, blues és szerb újév: a Fonó felvételeiből válogattunk (x)

Januárban a szerb újévet is megülték – azaz eltáncolták – a Fonóban. Boban Markovic civilben, a Rodjenice, a Babra és Poklade zenekarok, rengeteg pohár – a felvételen még egyben -, tamburák és kolo.

Nézzenek bele a Szerb Újévbe itt »»

Saját meghatározása szerint sámáni folk-blues zenét játszik a Terra Profonda, akik nemrégiben elkészült új zenei anyagukat mutatták be. Blues újragondolva, máshogy.

A koncertről egy videó itt »»

Február 28-án Keck Maria külföldön élő magyar származású flamenco táncos és énekes lesz a ház vendége. Az egész estés program egyfajta world, jazz és flamenco fúziós művészeti projekt magyar szlovén és spanyol művészek közreműködésével. A Keck Maria és Tomaž Pačnik által közösen jegyzett dalokban indiai, török, arab, szefárdi, roma, perui, argentín és más dallamok keverednek a jazz álomszerű, intenzív hullámaival és a flamenco ritmusok és tánc szilaj feszességével, amelyekből egy lemez is készült.

A koncertről bővebben itt »»

Egy kedvcsináló videó itt »»

Az év első táncházainak egyike a Népszenészbál, így volt ez idén is. A népzenész szakma találkozásának kitüntetett alkalmán ezúttal közös emlékezésnek is helyet adtak: Ökrös Csabára a nyáron fiatalon elhunyt kiváló prímásra, a Zeneakadémia művésztanárára , a kalotaszegi népzene egyik legavatottabb előadójára emlékeztek. Így sírtak a hegedűk kalotaszegi keservest és hajnalit több mint harminc zenész, öt zenekar részvételével.

A Fonó következő programjai itt érhetők el»»