Ezt hallgatják a világzenei műsorokban Ausztráliától Norvégiáig (x) – Válasz Online
 

Ezt hallgatják a világzenei műsorokban Ausztráliától Norvégiáig (x)

Ahogy korábban megírtuk, a Fonó bekerült a világ legjobb 25 világzenei kiadója közé, a rangos 7. helyen. Ők az egyetlen kiadó Közép-Kelet-Európából a WOMEX Top Label listán. A kiadói helyezés a zsűri lemezekre leadott szavazatai alapján áll össze évente egyszer, és mivel a Fonó idén jó pár olyan lemezt adott ki, amit a toplisták előkelő helyen ismertek el, ez alakította a kiadói helyezést. Több ízben toplistavezető, illetve dobogós albumaikat szerte a világon játsszák a véleményformáló világzenei szerkesztők, szakértők rádióműsoraikban. Most ezek közül a zenék közül válogatunk.

Boban Markovic MRAK című albuma 4 hónapja szerepel az európai világzenei listán, toplistavezetőként kezdte, de nem tuják megunni. Ezúttal nem a címadó dalt linkeljük:

Lajkó Félix és a VOLOSI is töretlen népszerűségű a szerkesztőknél, és hónapok óta állandó szereplője a különböző nemzetközi toplistáknak. Itt egy közös koncertfelvételük látható, ahol vendég Alexander Balanescu is:

Két hónapja került a listára a roma zene fenegyerekeinek, a Parno Grasztnak az új albuma, a Már nem szédülök. Íme:

A Babra az egyik legsikeresebb fiatal formáció, délszláv muzsikájuk rendre sikerrel szerepel fesztiválokon és a listákon egyaránt:

A Meybahar albuma is több listán jól teljesített, a Balkan World Music Charts-on még hónapokkal a megjelenése után is előkelő helyen szerepel:

A Fonó lemezeit hallgathatja a kiadó youtube csatornáján is, illetve a webshopban