Egy teljes hét zene és egymásra figyelés: szakmai beszélgetések, podcastok és esti koncertek a Fonó online sorozatában – Válasz Online
 

Egy teljes hét zene és egymásra figyelés: szakmai beszélgetések, podcastok és esti koncertek a Fonó online sorozatában

Ebben az időszakban még fontosabb az egymásra figyelés, a beszélgetés, a másik szempontjainak megértése, a támogatás. A Fonó Selection – immár hagyományos – sorozata idén erről szól. Hétfőtől kezdődően minden reggel 8 órakor podcastban beszélgetnek a zenei szakma részvevői, művészek, intézményvezetők, újságírók a piac szereplőit mozgató kérdésekről, esténként pedig duó formációban különleges művészek találkozásaira kerülhet sor, így együtt lép fel például a két igazán unikális fúvós, Dresch Mihály és Tóth Viktor, találkozót ad egymásnak a Muzsikás együttes énekese Kacsó Hanga és Szabó Dániel cimbalmos, együtt játszik a színpadon Bede Péter fúvós és Unger Balázs a Cimbaliband zenekarvezetője.

A sor pedig tovább folytatódik a szintén fúvósként kitűnő, rendkívül sokoldalú Szokolay Dongó Balázzsal és a kobzás Fábri Gézával, a táncos, énekes, fúvós ifj Szerényi Bélával és a népzenész körökben csak Kispumaként ismert Fekete Mártonnal, de a Babra zenekarból ismert Varga Veronika és Réti Benedek is ritkán játszik duóban együtt.

A hét végül vasárnap a Fonó 25 díj átadásával zárul, amely a közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján állt össze, tíz kategóriában díjazzák az alkotókat. A Fonó Selection tartalmai ingyenesen érhetők el a Fonó youtube és facebook csatornáján.

A program promóvideója itt látható:

A részletekről itt olvashat >>>