Adventi duplakoncert: Herczku Ági és a Banda, Kubinyi Júlia és társai – Válasz Online
 

Adventi duplakoncert: Herczku Ági és a Banda, Kubinyi Júlia és társai

Két remek népdalénekes teszi szebbé az idei Adventet a Fonóban: a december 21-ei koncerten Herczku Ági és bandája, valamint Kubinyi Júlia és társai az ünnephez illő műsorral készülnek.

Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. Jelenleg a Herczku Ági és a Banda formációt vezetik, legutóbbi, Bandázom című albumuk hetekig a Songlines zenei magazin toplistása volt és felkerült a rangos Top of the World válogatásra is. Legújabb lemezük KAMARA címmel a napokban jelent meg a Fonó gondozásában, ők ezt teszik a fa alá, illetve ebből az anyagból is válogatnak az ünnepi koncerten. A szerzőpáros kincseskam(a)rájaban a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat.

Herczku Ági és a Banda (fotó: Urbán Ádám)

Kubinyi Júlia és zenésztársai a karácsonyi ünnepkör hagyományos énekeiből válogatta a koncert anyagát, különböző tájegységek dallamai csendülnek fel Kubinyi Júlia és Konkoly Borbála énekesek előadásában. Zenei összeállításaik karácsony ünnepét, valamint ennek olyan jelesebb eseményeit idézik, mint a jövendölés, szálláskeresés, az örömhírt halló pásztorok vigalma.

Kubinyi Júlia és zenésztársai

A koncertről bővebb információ itt »»