Újra van nyomtatott Válasz – az 5 éves Válasz Online bookazine-sorozatot indít – Válasz Online
 

Újra van nyomtatott Válasz – az 5 éves Válasz Online bookazine-sorozatot indít

A szerk.
| 2023.11.14. | A szerk

De valami nyomtatott is lesz, ugye?” – lapunk alapításától fogva kapjuk ezeket a kérdéseket az olvasóktól. Örömmel jelentjük: lesz. Évente két-három vaskos bookazine Válasz Offline néven – mindig egy-egy téma köré szervezve. Az első számot máris előrendelhetik, hivatalos lelőhelye pedig a december 6. és 10. közötti Válasz Feszt lesz, vagyis az 5 éves Válasz Online születésnapi közönségtalálkozója a budai Kosztolányi Dezső térnél.

Olvasóink gyakran megírják, elmondják, hogy szeretik online formátumunkat, de azért jó lenne kézbe is venni tőlünk valamit. Ha érezhetnék a papír illatát. Tudjuk, miről beszélnek, hiszen hetilaptól érkeztünk; kulturális DNS-ünk a nyomatott szöveg. Esély azonban nem nagyon mutatkozott arra, hogy megvalósuljon olvasók és szerkesztők közös vágya. Eddig.

Most, a Válasz Online ötödik születésnapjára időzítve 200 oldalas nyomtatott kiadvánnyal jelentkezünk, ráadásul ez még csak a kezdet. Máris tervezzük a Válasz Offline következő számait, amelyek bizonyos időközönként egy-egy témát járnak majd körül mélységében, a könyvet és a magazint házasító bookazine-formátumban.

Az első Válasz Offline ide kattintva előrendelhető! A bookazine és Első gól című könyvünk egy csomagban, kedvezményes áron szintén megrendelhető.

A legelső nyomtatott Válasz Offline rólunk szól. A születésnapos Válasz Online-ról, lapunk első öt évéről, amely alatt nem csupán online magazint, de közösséget is sikerült építenünk. Végtelenül hálásak vagyunk ezért olvasóinknak: a valódi információról és olvasmányélményről lemondani nem, arra áldozni viszont továbbra is hajlandó, büszke magyar polgárságnak. Az első bookazine-ban a teljes Válasz-sztorit is bemutatjuk – attól a ponttól, ahol az a 20. század első felében elkezdődött. A század közepén elpusztították a Választ, 2018-ban a Heti Választ is, a Válasz Online-nal viszont, reméljük, megtörhetjük az átkot.

A kezdetekkor megígértük: addig fogunk létezni, ameddig az olvasónak szüksége van ránk, bízik, hitelesnek fogad el bennünket – és támogat. A Válasz Online nem indul nemzetközi pályázati pénzekért, nem fogad el pénzt és befolyást oligarcháktól, pártoktól. Propaganda- és bulvármentes lapként indultunk, és az vagyunk ma is. Még a hirdetéseket is takaréklángon kezeljük, hogy senki se gyakorolhasson meghatározó befolyást a szerkesztőség munkájára – csakis az olvasók. Cikkeink tartalmát ennek megfelelően az elmúlt öt évben kizárólag ők, önök, valamint legjobb tudásunk és meggyőződésünk formálta.

A Válasz Offline december elejétől elérhető lesz több újságárusnál és könyvesboltban, hivatalos lelőhelye azonban egy ötnapos, december 6. és 10. közötti fesztivál a budai Kosztolányi Dezső térnél. A Válasz Feszt pontos helyszíne a Tranzit Art Café, amely megújulása előtt még egyszer kinyit a Válasz Online támogatói, barátai számára. Aki tehát előrendeli a nyomtatott Válasz Offline-t, itt veheti majd át, aki pedig vásárlás előtt belelapozna, a Válasz Feszt alatt bármikor megteheti. (Webshopunkban házhoz is rendelheti a kiadványt.)

A Válasz Feszt ugyanakkor nem csak az új nyomtatott bookazine miatt lesz különleges. Több ingyenes, regisztrációhoz között és belépőjegyes programmal várjuk Önöket – olyan vendégekkel és fellépőkkel, mint Litkai Gergely, Borókai Gábor, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert, Both Miklós, Nóvé Soma, Korzenszky Klári, Izabella Caussanel és Ifj. Csoóri Sándor, idősebb és ifjabb Heimann Zoltán, illetve Szekér Nóra, Ablonczy Balázs és Sudár Balázs történészek. A fesztiválkonyhát Katlan Tóni szolgáltatja.

A fenti képre kattintva láthatja a fesztivál részletes programját és a regisztrációs lehetőségeket.

Szeretettel látjuk, várjuk Önöket!

#Válasz Feszt#Válasz Offline