Variációk fúvós hangszerekre (x) – Válasz Online
 

Variációk fúvós hangszerekre (x)

Dresch Trilógia /2.

Szaxofonó: Rastko Obradovic Quartet (SRB)

Fonó, 2019. okt. 25. // 20.00 óra

Dresch Mihály különutas zenész, sehova nem besorolható népzenében otthonos jazz-művész, kortárs muzsikus, univerzális alkotó, DRESCH. Lemezei rendre beírják magukat a kortárs hazai zenetörténetbe, elévülhetetlen örök alkotások, amelyeket évtizedek múltán is jó újra betenni és meghallgatni, megunhatatlanok.

Dresch Vonós Quartet Forrásból / Legényes (2017)

Dresch Quartet Fuhun (2014)

A Fonóban most ősszel három különböző felállásban ad koncertet DRESCH Mihály. Szeptemberben a népzenészekből álló vonós kvartettel játszott a házban. Október 25-én egy rendkívüli trióval, Fenyvesi Márton gitárossal és Gányi Marcell nagybőgőssel áll színpadra. November 30-án pedig a Dresch trilógia záróakkordjaként a klasszikus és legendás Dresch Quartettel lép fel.

Dresch Quartet Kapu és kert (2014)

Zenéjében megvan az a frissesség, játékosság, kísérletező hajlam mind zeneileg mind formailag, ami jó értelemben örök-kortárssá teszi az személyében is kortalan „Dreschmisit”, aki elképesztő technikai tudással játszik hangszerein.

Dresch Vonós Quartet Sárgarigó (2017)

Az októberi koncert másik fellépője Rastko Obradović, 23 éves szerb zenész, aki egyedi hangjának és kápráztató improvizációs stílusának köszönhetően számtalan neves szerb és külföldi zenésszel dolgozott már együtt. Rastkora olyan nagy zenészek hatottak, mint Jan Garbarek, Michael Brecker, Sonny Rollins és Bojana Z, akivel Wabi Sabi néven EP-t is kiadott.

»» VIDEÓ: Rasko Obradovic Quartet Colors

Az október 25-ei programról bővebben itt »»