Tudjuk mit csinál szombat este! Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint duó, Terra Profonda a Fonóban október 17-én – Válasz Online
 

Tudjuk mit csinál szombat este! Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint duó, Terra Profonda a Fonóban október 17-én

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint az elmúlt évek alatt kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. Zenei együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában. Akusztikus duójuk vált legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb, Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket kvartettben rögzítették, közös munkájuk magja továbbra is a duó, ahol a hallgató a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

VIDEÓ a kvartettben rögzített Shapeshifter lemezről:

Ahogy a Fonóban szokás, koncertpárok szerepelnek műsoron, ezért egy jeggyel rögtön két koncertet is meghallgathat. Szombaton a másik fellépő a Terra Profonda, akik 2012-ben alakultak Budapesten Vincenzo Lo Buglio vezetésével. Az elmúlt években koncert- és fesztiválszínpadok rendszeres fellépője lett a trió, amelynek tagjai saját stílusukat sámáni folk-bluesként határozzák meg. 2018-ban felléptek a nagy múltú holland Eurosonic fesztiválon, lemezüket a Fonónál adták ki 2019-ben. A For The Sake of The Mountains című album felvételeit a sitkei Kálvária-kápolnában rögzítették teljesen akusztikusan, ami különleges atmoszférát ad a lemeznek.

A koncertről bővebben itt »