Szajna-parti séták és a kanyargós Tisza hangulata – Válasz Online
 

Szajna-parti séták és a kanyargós Tisza hangulata

Több ezren követték a napokban világszerte az Ötödik Évszak koncertjét online a Müpából. A zenekar a világzene éves legjelentősebb eseményén, az idén kivételesen online megrendezett WOMEX-en lépett fel. A koncertteremben a közönség, a webes felületen pedig világszerte világzenei szakemberek, fesztiválszervezők, újságírók, zenei szerkesztők hallgatták az eseményt. Ne rejtsd el című lemezük bemutató koncertjét most a Fonóban is megtartják, október 31-én este. A lemez mától kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél, digitális terjesztésben a lenti linkeken. (x)

A világzene hazai és nemzetközi porondján is a trónkövetelőkön a sor, hogy kijelöljék a műfaj XXI. századi határait, meghatározzák szerepét. Az Ötödik Évszak első albuma – válaszként a kihívásra – pozitív, játékos, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét ajánl, elidőzve a Budapest-Párizs kulturális tengelyen. A soknemzetiségű Kárpát-medence lírai dallamai és népköltészete József Attila, Szép Ernő, Csoóri Sándor és Victor Hugo költeményeivel egységes szövetté válnak az albumon. Zenéjükben a kétnyelvűség, mint pikáns szín jelenik meg, a Szajna-parti séták és a kanyargós Tisza hangulatát egyaránt megidézve, megszólítva és megszelídítve a hallgatóságot. 

A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, Buda Folk Band, Dresch Vonós Quartet, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel (F-HU), aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát. Akusztikus emberzene világi felfogásban.

A zenekar tagjai: Izabella Caussanel (ének), Hegedűs Máté (hegedű), Csoóri Sándor “Sündi” (brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének), Zimber Ferenc (cimbalom), Szabó Csobán Gergő (bőgő, ének) Közreműködik: Takács Ádám (hegedű) / 8, 12/

Október 31-én 20.00-kor lemezbemutató koncert a Fonóban

A lemez a Fonó webboltjában, itt »»

Digitális terjesztésben már elérhető: Spotify, Deezer, Apple Music, Dalok.hu