„Ők a legjobb popzenekar a hazai folkéletben. Vagy fordítva: ők a legjobb folkbanda a hazai popéletben” – Válasz Online
 

„Ők a legjobb popzenekar a hazai folkéletben. Vagy fordítva: ők a legjobb folkbanda a hazai popéletben”

CIMBALIBAND LEMEZBEMUTATÓ: IRAM, december 6-án a Fonóban

Danics Dóra és a Cimbaliband fúziója remek koncertekben, hazai és külföldi fesztiválfellépésekben és immár a második közös lemezben öltött testet. Az IRAM című, tavasszal megjelent album azóta eljutott számos kritikushoz és legalább olyan jó fogadtatást kapott, mint az előző lemezek.

„A legváratlanabb pillanatokban történik egy-egy szóló kicsomagolása, vagy gomolyog össze a hangulat örvénnyé – amikbe beleugrálni veszettül jó móka. Egyszóval, továbbra is ők a legjobb popzenekar a hazai folkéletben. Vagy éppenséggel fordítva: ők a legjobb folkbanda a hazai popéletben.” (Rácz Mihály, Lángológitárok.hu)

Egy dal a lemezről itt:

A zenekar december 6-án a Fonó színpadán is bemutatja az IRAMot. Ugyenezen az estén fellép Básits Barnka triója is, további csodás dalokkal színesítve az estét.

A Cimbaliband zenekarvezetője, a cimbalmos Unger Balázs – akit egyszerűen csak a cimbalom Chuck Berry-jének is neveztek – így nyilatkozott az X Faktorból megismert Danics Dórával közös albumukról:

„Az eltelt több száz közös fellépés, koncert alkalmával létre jött egy különleges, egyedi hangzásvilág, egy kincsekkel teli mikrokozmosz, melyet ezen a korongon szeretnénk a hallgatósággal megosztani. Az általam komponált cimbalmos és zenekari dallamokat, melyekre nagy hatással volt az autentikus magyar népzene és a balkáni népek melódiái, Danics Dóra töltötte meg lélekkel és tette teljessé saját verseivel, énekhangjával. Közös világunk és az IRAM lemez megszületésében, hatalmas érdeme van a Cimbaliband összes zenekari tagjának, és hangtechnikusának, akik hozzátették áldozatos és fáradhatatlan munkájukat! Kedves Hallgató! Nem szeretném tovább húzni az időt, nyomd meg a PLAY-gombot, és lépj be a mi kis világunkba, ragadjon magával az IRAM!”

Egy másik dal a lemezről itt:

A koncertről bővebben itt »»