Lemezbemutatók, cimbalommuzsika és jazzkoncertek: a Fonó legújabb élő koncertvideóiból válogattunk (x) – Válasz Online
 

Lemezbemutatók, cimbalommuzsika és jazzkoncertek: a Fonó legújabb élő koncertvideóiból válogattunk (x)

Herczku Ági és Nikola Parov alkotótársak rendszeresen leteszik markáns névjegyüket a hazai folk asztalára. Időről időre egy remek lemezzel jelennek meg. A Kamara című album zenei anyagát először a Fonóban hallhatta a közönség az adventi koncerten. Hallgassanak bele itt:

Zeng az ének zeng a szó… zeng a szerelemajtó… kicsit máshogy. A hegedű és énekcentrikus Putripop sajátos hangzásvilágot képvisel. Így szóltak a Sztregova utacában:

A friss Príma Primissima-díjas remek cimbalomművész, Balogh Kálmán hangszere köré rendeződik a további öt kiváló muzsikus a Gipsy Cimbalom Band formációjában, amelyben békésen egymásra talál a roma muzsika, a jazz, de a szving, a klezmer és a ragtime is. Ezen a felvételen Básits Branka csodálatos hangja teszi teljessé a nagy betűs ZENÉT: Sírj velem!

Django Reinhardt után szabadon. Gyárfás István triója Deseő Csabát látta vendégül a Jazz Előszilveszteren. Összeszokott négyes a magyar jazzélet hegedűs doyenjével, aki nemrégiben ünnepelte 80. születésnapját.

A közeljövőben is remek koncertek várnak a közönségre a Fonóban:

Január 25-én a Meszecsinka új albumával ismerkedhetünk a színpadon, előttük a friss, női a cappella formáció áll színpadra,a Napfonat. Bővebben itt »»

Február 1-jén pedig Csík János és a Mezzo mutatja be új lemezét, vendégük Szabó Balázs lesz! Részletek itt »»

További koncertfelvételek pedig itt érhetők el »»