Lajkó Félix újévi koncertet ad a Müpában – Válasz Online
 

Lajkó Félix újévi koncertet ad a Müpában

Lajkó Félix zenei világa önálló műfajt teremtett, amelyet különleges érzékenységgel és érzékkel vegyít lényegében bármilyen, hozzá hasonlóan igényes zenei együttállással. Mindezt kritikusai írták róla, ő pedig évek óta a legkülönfélébb formációkban teljesedik ki: hol szólóban, hol trióban, nagyobb együttessel vagy szimfonikusokkal, netán „partyzenét” játszva tartja lázban hallgatóit. 

A Müpa színpada kitüntetett hely számára, hiszen évről évre visszatér ide és zenei mondandóját itt bontotta, élesítette, színesítette ki legjobban az elmúlt évtizedben. 

Újévi koncertje mindig különleges esemény a koncertnaptárban. Ahogy már megszokhattuk, a lajkói oeuvre újabb fejezete kezdődik-folytatódik, mindig újabb kísérletet téve a hegedűjáték határainak megismerésében, a nagybetűs zene megélésében és megértésében.

Lajkó Félix közvetítőként használja hangszereit önmaga és a világ között. Mindegy, mihez nyúl, hegedűhöz, citerához, vagy füttyszóhoz, kikkel lép színpadra: a végeredmény mindig kristálytiszta, ismeretlenül mély forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélekzene-egyveleg. Ezt tapasztalhatjuk meg január 4-én a Müpában.

A koncertről további információ és jegyek itt >>>