Két trió, hat zenész, egy este… ahol az alap a szabadság (x) – Válasz Online
 

Két trió, hat zenész, egy este… ahol az alap a szabadság (x)

Végtelen improvizációs lehetőségek, kísérletezés, ami mögött nagy zenei tudás áll, olyan új zenei élmények, amelyeket még a zenészek sem látnak, láthatnak előre. Ezért szeretjük ezeket a jazz-estéket a Fonóban, mert – ha az alap néhány kiváló zenész és a szabadság – , akkor a végeredmény csak jó lehet. Legközelebb október 11-én este a Fonóban.

Hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint ezúttal fiatal zenésztársakkal érkezik a Fonóba. A friss csapat közösen keresi az új lehetőségeket a zenei megszólalásban. A gitárnál Gyámánt Bálintot, basszusgitáron Bartók Vincét, a doboknál pedig Szabó Dániel Ferencet hallhatjuk.

Hallgassunk bele a zenéjükbe itt »»

A Horváth „Tojás” Gábor Triót három, jól összeszokott zenész alkotja, így együtt pedig képesek megvalósítani egy olyan kollektív interakciókon alapuló improvizációt, ami nemcsak nagyfokú zenei szabadságot ad, hanem őszinteségében a szerző személyiségét is a legteljesebben visszaadja. A zongoránál Horváth „Tojás” Gábor, a bőgőnél Horváth Balázs, a doboknál pedig a kiváló Gálfi Attilát hallhatjuk.

Kedvicsinálóként egy videó itt »»

A programról bővebben itt »»