Ismét egy remek balkáni lemez a Fonónál! Megjelent a POKLADE Balkantransz (x) – Válasz Online
 

Ismét egy remek balkáni lemez a Fonónál! Megjelent a POKLADE Balkantransz (x)

A Poklade muzsikájában benne van az egész Balkán. A kabócák éneke, a szétpattanó üvegszilánkok, a rakija tüzessége. Ízek, illatok, színek és zamatok, fájdalom és életigenlés, de főként valamiféle ősi energia, mely kézen ragad és elrepít.

Van egy soknemzetiségű kisváros a Duna partján, melyet hazánkban „a tamburazene fellegváraként” is emlegetnek: Mohács. A déli határ menti településen egykoron 13 kocsmában, 13 tamburazenekar szórakoztatta a vendégeket. A déli szláv dallamok fontossága itt azóta sem csökkent, nem veszített létjogosultságából. A tamburazene Mohácson ma is él, fejlődik, és a mindennapok részét képezi, ezt bizonyítja a Poklade lemeze is.

A poklade szó valódi átváltozást jelent, ami tényleg végbemegy bennünk, amikor hallgatjuk új Balkántransz című albumukat, amely a napokban látott napvilágot a Fonónál. A zenekart legendás mesterek, így Versendi Kovács József, Tiszai György és Peti Kovács István tanítványai alapították 2010-ben, Mohácson. A hat fiatalból álló együttes azóta visszatérő vendége kluboknak, szerb táncházaknak, számos alkalommal fordultak meg a Balkánon, és más európai országokban, ahol gyarapították tudásanyagukat, csiszolták stílusukat. Második albumukon Gráf Vivien (ének) és Babcsán Bence (szaxofon, klarinét) a vendégek.

A lemez kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél.