Igazi szupergroup a Mazsimo Gisymo: június 18-án a Fonóban játszanak – Válasz Online
 

Igazi szupergroup a Mazsimo Gisymo: június 18-án a Fonóban játszanak

Tavaly megalakult a hazai világzenei színtér egyik legizgalmasabb formációja a MazsiMÓ-GipsyMÓ, amely egyfajta szupergroup is, hiszen más zenekarokból ismert remek muzsikusok közös, új felállása. A zenekart, akik a katalán rumba hazai népszerűsítését tűzték ki célul, a nemzetközi szinten is magasan jegyzett Romengo zenekar vezetője, Rostás Mihály Mazsi hívta életre 2021 augusztusában. A Katalán Rumbát a világ minden táján a Gipsy Kings tette ismerté, a Mazsimo Gipsymo koncertjein saját dalok, a legendás formáció nagy slágerei, valamint régi magyar és külföldi dalok feldolgozásai is hallhatóak.

A műfaj olyan jeles képviselői csatlakoztak a formációhoz, mint pl. Csipkés Sándor billentyűvel, Hőnich Henrik, Dobbal és az a Balogh Guszti, aki Magyarországon talán az egyetlen, aki hitelesen képviseli a műfajt az énekével.

Rostás Mihály Mazsi bejárta a világot többszörös WMCE – nemzetközi világzenei toplistás zenekarával, a Romengóval, amellyel fellépett a 2015-ös budapesti WOMEX (World Music Expo) megnyitó koncertjén a Müpában, majd végigturnézta a világ nagy világzenei színpadait. Több meghatározó nemzetközi eseményen aratott sikert Lakatos Mónikával közös duóformációjukkal a Romanimoval, amellyel szintén toplistás helyezést értek el. 2020-ban a Lakatos Mónika és a Gipsy Voices formációval közreműködött a WOMEX-en, amikor az énekesnő átvehette a WOMEX Artist Award-ot, a legnagyobb nemzetközi világzenei elismerést. Régi terve vált valóra a Mazsimo Gipsymo megalakításával, amelyhez a műfaj más hazai jeles képviselői csatlakoztak hívására, így jött létre a szupergroup, amely most a Fonó színpadán muzsikál a közönségnek a ház nyári zárás előtti utolsó koncertjén.

A koncertről bővebben és jegyek itt »»

Közreműködik:
Rostás Mihály MazsiMó – gitár, ének, vokál
Balogh Guszti – ének, gitár, vokál
Bordás Péter – basszusgitár
Csipkés Sándor – billentyű
Hőnich Henrik – dob
Kerényi Nemimre Ákos – ütős hangszerek
Lakatos Róbert – gitár, ének, vokál
Rostás Zoltán – gitár, ének, vokál
Kovács A. Máté – gitár, ének, vokál
Alex Torres – szóló Gitár
Balogh Noé – gitár, ének, vokál