Egy a zongora mesterei közül: Omer Klein Budapesten – Válasz Online
 

Egy a zongora mesterei közül: Omer Klein Budapesten

A New York Times szerint „határok nélküli” zenész, a Westdeutsche Zeitung „bámulatba ejtő” muzsikusnak nevezte. Triója az egyik legkeresettebb jazzformáció a piacon. Omer Klein és zenésztársai a 2021 szeptemberbében megjelent Personal Belongings című vadonatúj albumuk anyagával érkeznek novemberben a Fonóba.

Előzenekarként nem más lép színpadra mint a jazz egyik hazai nagymestere, Tóth Viktor Arura Triója, akik a pandémia közepén megjelent Have no Fear című lemezük anyagával a legnagyobb nyári jazzfesztiválokra kaptak meghívást.

Omer Klein Tel Aviv után Bostonban folytatta tanulmányait, zongoratanára Danilo Peréz volt, majd New Yorkban Fred Hersch tanítványaként folytatta. Hamarosan a New York-i jazzélet egyik meghatározó alakjává vált, jelenleg Németországban él. 2007 nyarán a Zsámbék Jazz Openen hallhatta a közönség Herbie Hancock korábbi szaxofonosa, Eli Degibri kvartettjével, ekkor járt először Magyarországon, azóta visszatért már többször, a BMC színpadán 2016-ban és legutóbb 2019-ben is hallhattuk. Sleepwalkers című albumával 2018-ban a német Grammy-díjnak is nevezett ECHO-díjat nyerte el.

A Fonóba tervezett tavalyi meghívásuk a pandémia miatt hiúsult meg, így november 13-án lépnek fel a zeneház színpadán.

Egy művészi klipjük itt érhető el »»

A koncertről bővebben itt »»