Elvarázsolódás újra a kishegyesi Dombos Festen – Válasz Online
 

Elvarázsolódás újra a kishegyesi Dombos Festen

A Dombos Fest június 30. és július 3. között újra várja Kishegyesen mindazokat, akik szeretik, ha máshogy folyik az idő, ha más dimenziót kap a tér és általában szeretnek elvarázsolódni a löszfal tövében. Az idén 22 éves fesztivál anno egy szemétdomb helyén született civil összefogással, mára ez a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztivála, amelyre Magyarországról is sokan érkeznek. Mert a Domboson más minden, van idő és még a belépőjegyet is csak a helyszínen lehet megváltani, a löszfal pedig fényfestve legszebb arcát mutatja. A négynapos fesztivál zenei kínálata az idei év illetve a térség legjobbjaiból szemez idén is. A nyitónap négy nagyon karakteres zenei világot mutat be. A kétszeres Kossuth-díjas Kaláka családi koncertje minden generációt megszólít, de itt lesz három olyan produkció, mely a népzenéből merít más és más megvilágításba helyezve azt; a hazai Mezei Szilárd Túl a Tiszán innen nagyszínpadi produkciója, a világot járt Kerekes Band koncertje, míg az estét a Wine Club teraszán a Dresch Vonós Quartet zárja, a népzenét a jazz elemeivel fűszerezett produkciójával.

Július 1-én a balkáni zenéké a főszerep. Térzenét szolgáltat a Rézeleje fanfárosok csapata, itt lesz két fiatal, energikus tambura együttes, a mohácsi Poklade és a fővárosi Babra zenekar, illetve nagykoncertet és bulit szolgáltat sok-sok év után a fesztiválra visszatérve a Besh o droM!

Érdekes zenei világokat ismerünk majd meg a sokszínű koncerteken, a Düvő színtiszta népzenét játszva, a Parno Graszt felhőtlen roma muzsikát szolgáltatva. A Flock projekt a látványos akrobatikával teszi ismét emlékezetessé és legendássá löszfalunkat!

 A fesztivál állandó fellépőjének számító Lajkó Félix újító és virtuóz szellemisége pedig ott hat a leginkább, ahol megszületett – a bácskai tájon – évről, évre itt adva a nyár emlékezetes koncertjeit – idén a lengyel Volosi zenekarral, mellyel két éve úgy a lengyel, mint a magyar Fonogram-díjat is megkapták!

A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix irodalmi menüje nélkül, ahol idén is rendkívüli névsorral találkozunk – mindez a Dombos Wine Club helyszínén, ahol a kiváló borok mellett a dombosi életérzés idén is tetten érhető!

Borokat két kiváló borász barátunk is bemutat, az etyeki régióból a Hernyák birtok lesz a vendégünk, míg a vajdasági borászok egyik legjobbja Sagmeister Ernő is itt lesz, aki a  Tarcal hegyen alkot legendás tételeket.

Lesz még képregénybörze, Dombos Visual, kortárs filmek, egyebek…+Rokon Ilonka életérzés; úton, útfélen, ha jó a szemünk és jól is hallunk, betekintést nyerhetünk egy legendás evangéliumba!

Többen úgy vélik, hogy a nyár a Délvidéken a Dombos Fest nélkül elképzelhetetlen – ezt szeretnénk még szélesebb körben is bemutatni, így itt lesz a PajtaKult stábja is, mely a havi magazinműsorát Kishegyesen rögzíti majd júliusban.

A Dombos Festre jegyek a helyszínen vásárolhatók, a pontos program itt található

Facebook oldal itt »»

A facebook esemény itt »»