Csík János és a Mezzo (x) – Válasz Online
 

Csík János és a Mezzo (x)

Sajátos, jó hangulatú koncertélményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar március 16-án a Fonóban. A formáció eredetileg jótékonysági felkérésekre állt össze, de az alakuló produkció egyre több koncertfelkérést kapott. Műsoron első sorban az Úgy élni mint a fák c. album dalai, Csík János saját szerzeményei és néhány vendégszerző, például Szeder kompozíciói szerepelnek. A dalok – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – népzenei köntösben szólalnak meg, szerethetően, megidézve a régi időket és újragondolva azokat. Ezek a zenészek történetei, akik közül ki a népzenéhez, ki a könnyűzenéhez, ki pedig a jazzhez áll közelebb – éppen ezért színes, újszerű és magával ragadó a zenekar muzsikája, szokatlan és mégis jólesően ismerős!

Csík János villáminterjúban mesélt a zenekarról és közelgő koncertről.

– Hogyan született az ötlet, hogy alkalmi formációból állandóvá álljatok össze?

– Tulajdonképpen az élet hozza így. Ha jön egy felkérés, születhetnek olyan új zenei ötletek, amelyek új hangszerelést, zenei felállást eredményeznek. Így volt a Mezzoval is.

– Milyen muzsikát játszotok?

– Zenénk az általunk vélt jó ízléssel összeállított különböző zenei stílusok sajátos ötvözete, igényes játéktechnikával, mindez a magyar népzene és a jazz ízű könnyűzene segítségével.

– Mennyire inspiráljátok egymást?

– Az egymástól kapott inspirációk nagyon fontosak: a jó zenészek a muzsikájukkal és a jó zenei ötletekkel mindig hatnak egymásra.

– Mire számítson, aki március 16-án ellátogat Fonó-béli koncertetekre?

– Aki eljön, biztosan kíváncsian, bizalommal hallgat meg minket. Biztosíthatom őket, hogy nem fognak csalódni, mert a megható lírai dallamok mellett megszólal a lendületes swing ritmus, a rockos kemény zene, valamint jazzmuzsika zongora- és trombitaszólókban, na és természetesen a népzene!

– Mesélj a közös tervekről, további koncertekről, amik előttetek állnak!

– A terv szép felvételek készítése, jó hangulatú koncertek tartása, hogy legyen mindenkinek maradandó élmény, ha minket hallgat.

Csík János és a Mezzo március 16-án a Fonóban!

szponzorált tartalom