BETYÁROS LETT A GÓBÉ ÉLEM CÍMŰ LEMEZE – Válasz Online
 

BETYÁROS LETT A GÓBÉ ÉLEM CÍMŰ LEMEZE

Online már korábban megjelent, fizikai formájában pár hete jött ki a Góbé Élem című lemeze, az első nagylemez, amelyet a zenekar a megújult felállásban jelentetett meg. Április 28-án pedig turnézáró koncertre, lemezbemutatóra készül a csapat. A 15 éve aktív banda 2020-ban új énekessel és nagybőgőssel kezdett alkotni, Várai Áron és Hegyi Zoltán személyében. Az új tagokkal új lendület is érkezett a formációba, ennek eredményeként születtek meg az elmúlt másfél évben megjelent dalok, és ezek összessége a most kiadott album is. A lemezen vendégként szerepel Szokolay Dongó Balázs és Busa Pista.


Ezen az albumon betyár témából lett több a szokásosnál. Ezen törjük is a fejünket, hogyan folytassuk, de ez a jövő muzsikája. Az Élem egy újabb tökéletes pillanatkép arról, hol tartunk ízlésileg, zeneileg. Az összes apró hangját imádom.” (Czupi Áron)

„Az album számomra egy robosztus mérföldkő. Agyasabb zene, és valóban sokszínű, a zenekar repertoárjában újnak számító stílusok keverednek a lemezen. Továbbra is a népzene táplálta és inspirálta a számokat, aminek köszönhetően a népdalok szövegei és az új kabát, amit kaptak, remek légkört, életérzést sugároznak.”
(Várai Áron)

A zenekar május 28-ai lemezbemutatójáról bővebben itt »» »» 

A lemez a Fonó webboltjában itt érhető el »» http://webbolt.fono.hu/gobe.elem