„Rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt” – Magyar Péter pártépítésről és Frizbi-interjúról – Válasz Online
 

„Rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt” – Magyar Péter pártépítésről és Frizbi-interjúról

Vörös Szabolcs
| 2024.04.04. | Podcast

Már politikus, vagy még csak jogász? Tényleg tárgyalt-e állásokról „döbrögikkel”, mielőtt közéleti pályára lépett? Miért távozott a miniszteri posztról Varga Judit? Lett-e hatása az interjúnak, amelyet Hajdú Péternek adott? Hogy gondolkodnak a Fideszben Orbán Viktor oroszbarát fordulatáról? Hogyan akar elindulni a választásokon? Mi lesz a szombati nagygyűlésén? HetiVálasz podcastunkban Magyar Pétert Magyari Péter, Stumpf András és Vörös Szabolcs kérdezi.

Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenik meg, közvetlen link itt. Ha egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található. Az adás ezúttal Youtube-csatornánkon is meghallgatható!


Részletek a műsorból:

A döbrögikről, akikkel – Varga Judit Facebook-bejegyzése szerint – előrehaladott tárgyalásai voltak Magyar Közút- és MBH-karrierje végén:

„Tárgyaltam akkoriban Mészáros Lőrincnek valamelyik cégével, de nem Mészáros Lőrinccel. Valóban el szerettem volna menni egy másik piaci céghez (Magyarországon elég kevés olyan piaci szereplő van, amelyik nem köthető valamilyen szinten a NER-hez). Valóban tárgyalásokat folytattam, és függetlenül ettől az üzenettől, amit a volt feleségem nyilvánosságra hozott, megkaptam volna azt az állást, amiről szó van. Nem fogom nyilvánosságra hozni egyelőre, hogy kivel tárgyaltam, melyik intézőjével Mészáros úrnak; abszolút nyitott kapukat döngettem. Amikor megtörtént a kegyelmi ügy és a lemondás, eldöntöttem magamban, hogy eddig és ne tovább. Annyiban tehát nem állja meg a helyét ez a dolog, hogy nem akarták ezt ellehetetleníteni, sőt úgy éreztem, hogy segíteni is akarják, hogy akár egy simán piaci szereplőhöz vagy egy NER-hez köthető céghez elmenjek dolgozni. Üzenem a volt feleségemnek, hogy nem ez volt az oka – ő pontosan tudja, hogy nem ez volt az oka. Ha így lett volna, akkor valóban most egy sok millió forintos állásban ülnék.”

Varga Judit igazságügy-miniszteri távozásáról (2023. július):

„A magánéleti kapcsolata volt az oka. Új kapcsolata, ami – tudomásom szerint és mások tudomása szerint is – akkor már fennállt, teljességgel összeférhetetlen volt a kormányzati pozíciójával. Zárójelben jegyzem meg: utána is összeférhetetlen volt, mert ha valaki elolvassa az Állami Számvevőszékről szóló törvényt, akkor nyilvánvaló politikai és jogi nonszensz, hogy egy Fidesz EP-listavezetője együtt él – titokban – az Állami Számvevőszék elnökével. Aki egyébként az Országgyűléstől kapja a felhatalmazását, és ellenőrzi az Országgyűlést meg a pártokat.”

A Hajdú Péter-interjú hatásairól:

„Azóta sokkal többen gratulálnak, sokkal többen követnek, sokkal többen kívánnak sok sikert az országépítő munkánkhoz. Teljességgel kontraproduktív volt, amit csináltak. (…) Nagyon-nagyon méltatlan helyzetbe hozták a volt feleségemet. Iszonyatosan sokat ártottak – és ő is, ezt ki kell mondanom – a gyermekeinknek. Ez a felvétel ott lesz akkor is, amikor már unokáink lesznek. Teljességgel vállalhatatlan dolog. Engem úgy neveltek, hogy lehetnek a házasságban problémák, de azt nem mondjuk be egy olyan interjúba, amit akár több millióan is megnézhetnek. Teljesen mindegy, hogy haragszunk-e a volt házastársunkra, vagy csak megkérnek erre, esetleg egy politikai narratívát vagy elterelő hadműveletet kell vinni. (…) Elképesztő, ahol tartunk, és elképesztő, hogy egy kormány meg egy 14 éve regnáló politikai közösség azt gondolja, hogy ezt megteheti az emberekkel. Hogy teljesen hülyének néz mindenkit egy ilyen interjúval. Egy olyan interjúval, ahol csak a lényegről nem kérdezik a volt igazságügy-minisztert. Ehhez képest a Mónika Show magas színvonalú.”

Az önkormányzati és az EP-választásról:

„Lehet, hogy nagyon sok mindenki most fideszes színekben elindul, mert már nem tud ugrálni, de ne legyenek meglepődve, hogy az önkormányzati választás után rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt, és folytatja függetlenként a munkáját, vagy esetleg csatlakozik ahhoz a politikai közösséghez, amely olyan eredményt fog elérni június 9-én az EP választáson – hogyha nem lehetetlenítenek el minket adminisztratív eszközökkel, mint mondjuk Oroszországban – amely a Karmelitából és esetleg a Holdról is fog látszani. (…) EP-listát úgy fogunk összeállítani, ahogy eddig még senki nem csinálta. Meg fogjuk kérdezni az embereket: »kit szeretnétek ti a listán?«. Be fogom jelenteni szombaton: lehet pályázni önéletrajzzal, Európa-vízióval, Magyarország-vízióval.”


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#ellenzék#Magyar Péter#NER#Orbán Viktor#politika#Rogán Antal#Varga Judit