Újságíróképzést indít a Válasz Online

Interjú, podcast, oknyomozás, riport, kulturális újságírás, hírszerkesztés – gyakorlatias eszköztárat kínálunk a modern újságírás írásos és szóbeli műfajaihoz. És mit még? Bevezetést a kérdezés művészetébe, visszajelzést a résztvevők írásairól.

10 alkalom

30 téma

60 perces órák 

Kik vagyunk?

A Válasz Online internetes lapot 2018-ban alapítottuk. A Polgárvilág Alapítványt képzési programjaink támogatására hoztuk létre. 

Kik az oktatók?

A Válasz Online újságírói: Ablonczy Bálint, Bódis András, Borbás Barna, Élő Anita, Laky Zoltán, Stumpf András, Vörös Szabolcs, Zsuppán András valamint neves hazai és külföldi vendégeik. (A Válasz Online Facebook-oldalán rövidesen újabb részletekkel jelentkezünk.)

A Válasz Műhely új képzőhely? 

Igen is, meg nem is. A Heti Válasz, a 2018-ban megszüntetett hetilap műhelyének szellemi folytatása. Az új képzés feszesebb, gyakorlatiasabb. 

Kik jelentkezhetnek? 

Minden diplomás vagy felsőoktatási hallgató, akit érdekel a média.

Államilag akkreditált a képzés? 

Nem. A követelményeket sikeresen teljesítők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről. 

Van felvételi beszélgetés? 

Nincs, de mindenkitől kérünk egy rövid, fényképes írást arról, ki ő és miért akar részt venni a műhelyünkben. 

Mennyibe kerül? 

A tanfolyam díja 190 ezer forint. Az összeget a Polgárvilág Alapítvány számára kérjük befizetni október 8-ig. A befizetés történhet támogatásként vagy díjként, előbbiről igazolást, utóbbiról számlát állítunk ki. Az alapítvány által kiállított igazolás cégek számára költségként elszámolható, ehhez a befizetést céges számláról kell indítani. Az alapítvány számlaszámát a tanfolyamra való felvételi értesítéssel együtt küldjük meg.

Kérhető kedvezmény a díjból? 

Igen, a Válasz Online és a Polgárvilág Alapítvány minden bronz-, ezüst- vagy aranykategóriás rendszeres támogatója (gyermeke vagy unokája) kedvezményben részesül. A kedvezmény mértéke 20 ezer forint beiratkozóként. Rendszeres támogatónak azokat tekintjük, akik havi állandó előfizetőként vagy éves támogatóként csatlakoztak a Válasz Online-közösséghez. 

Új támogatók is kérhetnek kedvezményt? 

Igen, ha havi állandó vagy éves támogatóvá válnak. 

Ha tehetséges vagyok, de nincs pénzem, akkor esélyem sincs?

A Polgárvilág Alapítvány egy erre rászoruló, kiemelten tehetséges hallgató számára a képzés díját részben vagy egészben átvállalja. A támogatási kérelmet a jelentkezés mellé kérjük benyújtani, emellett két kéziratot kérünk, bármilyen újságírói műfajban. A kérelmezőket az alapítvány e-mailben értesíti a pályázat eredményéről. 

Hol lesz az oktatás?

Budapest XI. kerületében, a Móricz Zsigmond körtér közelében. A helyszín a vidékről érkezők számára is könnyen megközelíthető, minden nagy pályudvarról egy metró- vagy villamosjárattal elérhető. A pontos címet a tanfolyamra felvetteknek e-mailben küldjük meg.

Mikor lesznek a képzések? 

Szombatonként. A program reggel 9-kor kezdődik és 12.30-kor ér véget. A műhelybe felvettek október 9-én találkoznak először, utolsó alkalom december 11. Az október 23-i nemzeti ünnepen nincs oktatás. A tizedik alkalom kötetlen formájú beszélgetés, időpontját, helyét a tanfolyam közben egyeztetjük. 

Hol kell jelentkezni? 

Az iskola és az alapítvány vezetője Élő Anita, a Válasz Online újságírója, társalapítója.
Email: szerk [kukac] valaszonline.hu

Mit kell beküldeni? 

– fényképes jelentkezési lapot, a tanfolyamra való jelentkezés indoklásával;

– a kedvezményhez a Válasz Online havi rendszeres vagy éves támogatójának nevét, e-mail-címét;

– az alapítvány támogatását kérőknek a kérelmet és két írást.

Ha további kérdésem van, azt is feltehetem ezen a címen?

Persze. 

Mi történik, ha a vírus közbeszól?

Nem hagyjuk, a kurzusra jelentkezőktől védettségi igazolványt kérünk az első találkozásnál. Ha a helyzet megköveteli, online oktatásra állunk át.