„Fájdalommentes megoldás nincs” – Feledy Botond Kínáról és klímáról – Válasz Online
 

„Fájdalommentes megoldás nincs” – Feledy Botond Kínáról és klímáról

Zöld Válasz
| 2024.06.03. | Podcast

Világpolitikai adást készített júniusra Litkai Gergely. A Zöld Válasz házigazdája a friss podcastban Feledy Botond külpolitikai szakértővel elemzi a Nyugat–Kína-konfliktust a klímacélok és az energiafüggetlenség szempontjából. Kiderül többek között, hogy a Kína Kommunista Párt a birodalmi építkezés közepette fejlődő országnak álcázza magát, ha ez a téma előkerül. Közben a napelem, szélturbina, atomerőmű, chipek – ezek mind a kereskedelmi háború tárgyai, ám ha ezekkel akarjuk csökkenteni a kibocsátásunkat, ma csak Kínától vehetjük meg őket. Ha viszont tőle vesszük, nem lesz saját iparunk és kiszolgáltatottak leszünk a világhatalmi státuszra ácsingózó Kínának. Ez a nyugati politika nagy dilemmája. De miért van különösen rossz helyzetben az EU? Itt a friss Zöld Válasz!

A Zöld Válasz Litkai Gergely és a Válasz Online együttműködésében valósul meg. Részletek itt. Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-onTuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.

Adásunkhoz az alábbi olvasnivalókat ajánljuk:


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#EU#Feledy Botond#Kína#klímacélok#Litkai Gergely#Zöld Válasz