Kovács Gergely: „Akkor azt a helyet Piroskának adjuk…” – Válasz Online
 

Kovács Gergely: „Akkor azt a helyet Piroskának adjuk…”

Stumpf András
| 2024.04.18. | Podcast

„Tök oké” Kovács Gergelynek, hogy június 9-én a kutyapárt kontójára induljon képviselőjelöltként Visi Piroska, aki mögötte, ám a Momentum és a DK által is támogatott Farkas Csaba előtt futott be a hétvégén zárult hegyvidéki polgármester-jelölti előválasztáson. Podcastunk, a HetiVálasz eheti vendégei a Magyar Kétfarkú Kutya Párt előválasztási győztes elnöke és a hegyvidéki civil ezüstérmes.

Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenik meg, közvetlen link itt. Ha egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-on, TuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.


Hatalmas győzelmet aratott a hétvégén zárult hegyvidéki előválasztáson Kovács Gergely, így ő mérkőzhet a polgármesteri székért június 9-én a fideszes Fonti Krisztinával. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökének 61 százalékos győzelmi aránya mellett viszont további meglepetést is tartogatott a voksolás: a civil jelölt Visi Piroska lett az „ezüstérmes”, ő is megverte a „hagymományos” ellenzéki pártok jelöltjét, a Momentum és a DK által is támogatott Farkas Csabát.

Hogy a Válasz Online kiemelt figyelemmel követte az előválasztást, annak több oka is volt: nem csupán az, hogy egy 2016-ig viccpártként jegyzett formáció most először kaphat esélyt egy kerület irányítására polgármesterrel és közgyűlési többséggel. Azért is éreztük magunkénak a témát, mert először lapunk rendezvényén, a Válasz Klub pódiumán hangzott el Kovács Gergelytől tavaly november 13-án, hogy hajlandó lenne részt venni előválasztáson – holott a kutyapárt addig elutasította az ellenzéki pártokkal való koordinációnak még ezt a formáját is. Lett is ebből ribillió a kutyáknál, egy napra még úgy is tűnt, vége a pártnak – hogy mostanra elcsitultak-e a kedélyek és megerősödve jött-e ki a pártbéli konfliktusból az elnök, Kovács Gergely, azt is átbeszéltük vele a HetiVálasz aktuális adásában. Meg azt is, vajon hátrány lehet-e a XII. kerületi „nagy” választáson, hogy kevéssé a klasszikus polgár karaktere jut a választó eszébe, ha Kovács Gergelyre gondol.

Visi Piroska legalábbis eddig azzal kampányolt maga mellett, hogy „polgári közegből jőve” neki a fideszes Fonti Krisztinával szemben jobb esélyei lennének mint a kutyapárt elnökének.

„Nehéz lett mostanra a polgár vagy polgári szót definiálni Magyarországon, amiről a kormányunk is tehet. Nekem apukám mérnök, anyukám pszichológus, itt születtem Budapesten – nem tudom, ebből mi hiányzik a polgári közeg kiteljesedéséhez. A Fideszt viszont Budapesten ma már bárhol le lehet győzni. 30-35 százalékon állnak a fővárosban” – fogalmaz Kovács, aki arra számít, hogy a Fidesz-féle háborúpártizós kampánykommunikáció a budai kerületben amúgy sem működőképes vele szemben.

Kovács megérdemeltnek nevezi, hogy Visi futott be másodiknak és nem a Momentum és a DK által támogatott Farkas Csaba, sőt, adásunkban azt is kijelenti: „Nekem tök oké, ha abban az egyéni választókerületben, ahol Piroska lakik és tevékenykedik, ő indul. Azt a helyet akkor neki adjuk, hogy ott induljon el és legyen képviselő.”

Visi adásunkban ugyanakkor nem csap rá azonnal a lehetőségre, mondván: civil egyesülete tagjaival is át kell még beszélnie ezt, s neki is át kell gondolnia, önkormányzati képviselőként tudna-e a leghasznosabb lenni.

S hogy egy alpolgármesteri pozíciót vállalna-e „délelőtti polgármester”-feladatkörben a közmondásosan későn kelő Kovács mellett?

Erre is választ kaphatnak a HetiVálasz Kovács Gergellyel és Visi Piroskával készített friss adásából, amelyben szó esik továbbá a Magyar Péter-jelenségről, a főpolgármester-jelöltekről, az ellenzéki pártok helyzetéről, valamint a még mindig titokzatos kegyelmi ügyről is.


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#DK#előválasztás#Fidesz#Hegyvidék#Kovács Gergely#MKKP#Momentum#Visi Piroska