A Fidesz gigantikus álcivil hálózatot épített a választásokra – sok kis „Németh Szilárd” léphet akcióba – Válasz Online
 

A Fidesz gigantikus álcivil hálózatot épített a választásokra – sok kis „Németh Szilárd” léphet akcióba

Bódis András
| 2024.01.22. | Nagytotál

Idén önkormányzati és európai parlamenti voksolás is lesz – választások környékén pedig a kormányzat rendre megnyitja a Városi Civil Alap nevű többmilliárdos pénzcsapot. 2021-ben, 2022-ben és 2024-re is megnyitotta. A Válasz Online most minden eddiginél egyértelműbben bizonyítja, hogy ez a forráselosztás szinte kizárólag a Fidesz érdekében történik: a győzteslistákból kigyűjtöttük a legsikeresebb 251 városi szervezetet, vagyis a 15 és 37 millió forint közötti összegre érdemesített társaságokat. Azt találtuk, hogy a csúcsdíjazott egyesületek, alapítványok 87 százaléka a Fidesz „leányvállalata” vagy szövetségese. Gondolta volna például, hogy a pártalelnök Németh Szilárd egyben a legnagyobb magyar civil is?

hirdetes

Legelőször 2021-ben jeleztük, hogy a kormányzat visszaélni látszik a „civil” szóval. Vagyis nem normatív módon igyekszik bátorítani az önszerveződő polgári közösségeket, hanem hatalmi-választókerületi logikával teríti a Városi Civil Alap (VCA) néven gründolt pénzkeretet. Miről is van szó pontosan? A kabinet három éve nyilvánvalóvá tette, hogy nem tart igényt a Norvég Alapból járó 77 milliárd forintra, mert a négymilliárdnyi civil alkassza szétosztásába ideológiailag vállalhatatlan – értsd: Soros-közeli – szervezetek is beleszólnának. Vállalta viszont, hogy a Miniszterelnökség által biztosított forrásból létrehoz egy „idegen érdekektől mentes”, a szuverenitásvédelmi szempontoknak ezer százalékig megfelelő pénzosztó mechanizmust. Ez lett a 2021-ben 4,4 milliárdos kerettel meghirdetett VCA, melyet aztán a 2022-es választási évben már 4,8 milliárddal nyitottak újra, nemrég pedig az idei két voksolás (európai parlamenti, önkormányzati) előtti 4,8 milliárdos eredményt is kihirdették.

Tehát három pályázati körben mindösszesen 14 milliárd forintot pumpáltak a városi civil szférába (illetve a hasonló falusi alapba is jutottak tetemes összegek). Az első VCA-fordulóban maximum 15 millió forintot lehetett nyerni például buszra, ingatlanra, kommunikációra – azaz a választási kampányban is remekül hasznosítható dolgokra –, a második és a mostani harmadik felvonásban már legfeljebb „csak” 11 millió járt az érintett egyesületeknek, alapítványoknak. Ám ez utóbbi tétel is közel háromszorosa a hagyományos civil kiírásoknál elnyerhető összegnek. És míg utóbbiaknál legalább egy lezárt üzleti évnyi múltat várnak el a pályázóktól, illetve gyakran több tízezer karakteres indoklást kell írni a beadványokhoz, addig

a VCA-ból frissen bejegyzett szervezetek is részesülhetnek, ráadásul elég kétezer karakternyi „rizsa” a dicsőséghez. Vagyis már a városi civil pályáztatás folyamata garantálja, hogy ne szakmai jellegű döntések szülessenek, hanem… 

A „hanem” utáni szövegrészt nyilván mindenki kitalálta, de azért a Fidesz-közeli szervezetek helyzetbe hozásának is vannak fokozatai. Azt talán mi sem tennénk szóvá, ha egy valós tevékenységet folytató, valamilyen múlttal, bázissal és referenciával rendelkező szervezet lobbizna az érdekeiért, majd nyerne. Ám három éve ­– a 2021-es eredménylista alapján – igazoltuk: teljesen egyértelmű, hogy nem országosan érvényes értékelési kategóriák alapján hozták ki a győzteseket. Parlamenti választókerületenként eltérő mintázatot azonosítottunk, ami arra utal, hogy a helyi fideszes „nagyúr” (választókerületi elnök) környékéről érkeztek, érkeznek impulzusok a Miniszterelnökségre.

Ezzel a gyakorlattal pedig akad némi jogi probléma: a kormányzat az ilyesfajta forráskiszervezésnek elfelejtett törvényileg megágyazni – szemben például a 35 évre a „nemzeti nagytőkéhez” menekített kaszinóüzemeltetésselautópálya-koncesszióvalhulladékgazdálkodással, illetőleg a magyar állam közérdekű alapítványos megcsonkításával. Utóbbiakat erkölcsi alapon lehet vitatni, de az biztos, hogy jogszabályok születtek róluk. A VCA-elosztás „legalizálásáról” azonban még nem alkottak törvényt a NER-ben. Tehát elvileg továbbra is hivatali hatalommal való visszaélésnek, befolyással üzérkedésnek számít, ha bizonyos állami civilpénzeket nem a kiírásban szereplő célok szerint, normatív alapon, hanem az országgyűlési, önkormányzati, európai parlamenti választásokon induló fideszes jelöltek választókerületi érdekeire optimalizálva – azaz pártállami módon – osztanak el. 

Mivel tavaly a 2024-es VCA-t is kiírták, azaz a mostani választási év sem múlik el „civil” pénzeső nélkül, nyilván újra ránéztünk az állami döntéshozók kezeire. Az eredménylista már decemberben publikussá vált, így megint nekiálltunk számolni, nyomozni. Három lezárt pályázati forduló (2021, 2022 és 2024) után ugyanis keletkezett annyi adat, hogy határozott állítást lehessen tenni. A határozott állításunk így szól:

a Fidesz gigantikus, választásokon is bevethető álcivil hálózatot épített három év alatt – rengeteg állami forrás felhasználásával.

Tehát miközben az előttünk álló kampányban jórészt pártlogók és -személyiségek harcát látjuk majd, a mélyben „civil” segédcsapatok fogják fűteni a hangulatot. Vagy azért, mert eleve erre a célra hozták létre őket – vagy, mert így kell megköszönniük a hatalomnak, hogy létezhetnek. 

Miféle bizonyítékokra alapozzuk a fenti állításunkat? Készítettünk egy listát a Miniszterelnökség hivatalos kimutatásai alapján a VCA-fordulók legnagyobb győzteseiről. 251 olyan alapítványt, egyesületet találtunk, amely összesen legalább 15 millió – legfeljebb 37 millió – forintot nyert az eddigi három körben. A 251-ek együtt 5,73 milliárd forinthoz jutottak, ez a teljes 14 milliárdos kiutalás bő 40 százaléka. Mindez másképpen azt is jelenti, hogy a VCA eddigi felvonásaiban a pályázók körülbelül 2 százaléka vitte el ezt a 40 százaléknyi 5,73 milliárdot. Most mégsem ezen a tényen lovagolnánk, hanem egy másik adaton – amelyre mindjárt rátérünk. Nos, az alábbi sikerlistán minden olyan szervezetnél linkeket, hivatkozásokat helyeztünk el, ahol egyértelmű Fidesz-kapcsolatot azonosítottunk. (Ahol nincsenek linkek, ott nem leltünk közvetlen kapcsolatra.) Korábbi gyűjtéseink alapján úgy saccoltuk, hogy minden második-harmadik társaság a kormánypárt „leányvállalataként”, szövetségeseként határozható majd meg. Tévedtünk. A 251-es lajstrom szereplői közül 219-nél találtunk erős hatalomfüggést – ez pedig 87 százalékos arányt jelent. Ezt még mi sem feltételeztük volna.

A 87 százaléknyi „civil” között egyeseknek semmilyen nyoma nincs a nyilvános térben. Honlapjuk sincs – és még csak egy nyamvadt halászléfesztivált sem rendeztek, amelyet a fideszes parlamenti képviselő nyitott volna meg (a hasonló színű polgármester „oltárszolgálata” mellett). A másik véglet pedig az – mint már utaltunk rá –, amikor egy létező és megbecsült szervezet, sportegyesület, népdalkör vagy egyházi csoport végzi ugyan a normál tevékenységét, de a választási időszakokban kényszeresen világossá teszi, kire is kell szavazni. Levelet ír a tagjainak, közösen ünnepel a Fidesszel, eligazításra hívja Nógrádi Györgyöt, satöbbi.

Aki végigbogarássza az alábbi összeállítást, láthatja, hogy nem a fantázia szülte a fenti mondatokat, hanem a rögvalóság. Néhány extrém esetet azonban itt külön is kiemelünk. A legsikeresebb magyar „civil” polgár például nem más, mint Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke, aki a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvánnyal 37 milliót, a Csepel Sport Club Alapítvánnyal 36 milliót gyűjtött a VCA-ból (sőt, idén először a hozzá ugyancsak köthető Csepel Torna Clubnak is „intéződött” további 11 millió). A Németh saját „Puskás Akadémiájaként” is értelmezhető birkózóintézmény egyebek mellett arról híres, hogy itt landolt az az Orbán Viktor-bölcseleteket tartalmazó alkotás, amelyet eredetileg egy gimnáziumban helyeztek el. A Fidesz-alelnökhöz hasonló VCA-sikerembernek számít még Becsó Zsolt parlamenti képviselő, Simicskó István KDNP-frakcióvezető, Wintermantel Zsolt fővárosi Fidesz-frakcióvezető – de persze a Rétvári Bence belügyminiszterhelyettes körüli, lapunk által felrajzolt hálózat ugyancsak szippantott a VCA-ból (nemcsak az alább szereplő Kovács K. Zoltán Alapítvánnyal és Öko Urbana Egyesülettel, hanem az idei friss győztes Dunakanyari Védegylet Alapítvánnyal és Zöld Dunakanyar Alapítvánnyal is).

Rajtuk kívül rengeteg helyi „kis Németh Szilárd” szervezheti közpénzből a maga „civil” hátországát Miskolctól Szombathelyen át Nagyatádig, Óbudáig, Zuglóig. Akadnak körzetek, ahol egy egyesülettel egyszer nyeretnek VCA-pénzt, aztán a következő körökben már új szervezeteket küldenek „versenybe”: Budapest XIII. kerületében például csak 2021-ben győzött az alább látható Hagyomány-13 Egyesület, mostanra azonban az eddig semmilyen aktivitást nem mutató, de hasonló személyi körű Civil Mentor Egyesület és az Öko Szektor Egyesület lett befutó. Mindkét utóbbi egyesület késve, a 2024-es VCA-kiíráshoz igazítva adta le a 2021-es és 2022-es éves beszámolóját a bíróságnak – vagyis pánikszerűen kellett reaktiválni az addig alvó érdekeltségeket. A főváros XII. kerületében ugyancsak felélesztették mostanra a már halottnak hitt Hegyvidék Főutcája Egyesületet, de néhány I. kerületi szervezet is nagyot nyert idénre a semmiből (ilyen a sajtóban már megénekelt Budai Polgári Kör és a Fejlődő Városi Közösségekért Alapítvány, illetőleg a friss bejegyzésű Budai Fiatalok Lokálpatrióta Egyesülete).

Ezeknél is pikánsabb azonban, hogy a győztes VCA-elitklub tagja lehet az Orbán Viktor, a Megafon és a Pesti Srácok irodájának megszentelésével is foglalkozó „kampánypap”, Bese Gergő (A Kelet-Európai Fiatalokért Egyesülettel), valamint a Kormányinfó törzskérdezőjeként ismert Breuer Péter (a Magyarországi Zsidó Közösségi Médiáért Alapítvánnyal). És még sokan mások – lásd alább.

*

A Városi Civil Alap 2021-es, 2022-es és 2024-es kiírásának legnagyobb, legalább 15 millió forintra érdemesült győztesei

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Fiatalok Újfehértóért Ifjúsági Egyesület, 4244 Újfehértó, Gárdonyi Géza út 5.; a szervezet vezetője, Papp Gábor László egyben Újfehértó fideszes képviselője

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Jász Nemzet Egyesület, 5130 Jászapáti, Gazda-farm 1.; a szervezetet képviselő Mészárosné Vas Márta a fideszes parlamenti képviselő, Pócs János bizalmasa, két éve polgármesterjelölt volt Jánoshidán

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, 1213 Budapest, Hollandi út 8.; az Orbán Viktor-idézeteket is befogadó szervezetet a Fidesz-alelnök Németh Szilárd alapította, kurátora, Süle László pedig a politikus régi bizalmasa 

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Mentor Közéleti, Kulturális, Sport Egyesület, 1145 Budapest, Amerikai út 44. 1. em./1.; a szervezet korábbi vezetője, Borbély Ádám volt a Fidesz zuglói képviselőjelöltje a 2022-es választáson

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Összefogás Óbudáért Egyesület, 1033 Budapest, Szérűskert u. 9. III/12.; a szervezet hagyományosan Bús Balázs fideszes politikust támogatja

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Putnok Városért Egyesület,3630 Putnok, Dózsa György út 14/A.; a szervezet elnöke, Jeddi József fideszes önkormányzati képviselő Putnokon

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Rombauer Alapítvány, 3600 Ózd, Városház tér 1.; a szervezet elnöke, Obbágy Csaba fideszes önkormányzati képviselő Ózdon

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Sport, Oktatás, Kultúra, Környezet és Természetvédelem (SOKK) Egyesület, 1102 Budapest, Füzér u. 38. fsz./1.; a szervezet a kőbányai Fidesz partnere

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Újbudai Polgárok Egyesülete, 1111 Budapest, Budafoki út 9-11. fszt./1/C.; a XI. kerületi Fidesz-iroda épületébe bejegyzett szervezet a Simicskó István KDNP-s frakcióvezetőt támogató lapok kiadója

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Vasvári Pál Polgári Egyesület,1188 Budapest, Kölcsey u. 124/A; a szervezet képviselője, Bauer Ferenc fideszes önkormányzati képviselő a XVIII. kerületben

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Zöld Dongó Környezetvédelmi Alapítvány, 3508 Miskolc, Kapitány u. 18.; az Átlátszó a BAZ megyei, fideszes többségű önkormányzat partnereként írja le a szervezetet

37 millió (15+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Zöld Út Caritas, 1203 Budapest, Helsinki út 9. IV. 66.; a szervezet képviselője, Bánó Miklós pesterzsébeti fideszes önkormányzati képviselő volt 

36,9 millió (15+11+10,9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Magyar Garabonciás Alapítvány, 7625 Pécs, Szőlő u. 67/1. C. 1./2.; a szervezet elnöke, Fodor-Petrov József Fidesz-közeli médiumot működtet Pécsett

36,7 millió (15+11+10,7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Eger Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület, 3300 Eger, Stadion u. 8.; a Fideszhez köthető szervezet valós sporttevékenységet folytat (kézilabda)

36,4 millió (14,4+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Fiatalok az Összefogásért Egyesület, 1054 Budapest, Honvéd u. 8. 1/2.; az egyesület régóta szimbiózisban működik a Fidesz ifjúsági szervezetével

36,3 millió (14,3+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Móri Borvidék Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület, 8060 Mór, Szent István tér 7.; a szervezet elnöke egyben Mór fideszes alpolgármestere, Istvánfalvi Dávid

36 millió (15+11+10 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Bio Város Egyesület, 7622 Pécs, Móricz Zsigmond tér 5. tt./39.; a szervezet alelnöke, Raics Teréz a 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz-központ nevében nyújtott be fellebbezéseket

36 millió (15+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Csepel Sport Club Alapítvány, 1212 Budapest, Béke tér 1.; mint már írtuk, a szervezet elnöke, Süle László régi bizalmasa Németh Szilárdnak

36 millió (15+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  „Élhető Diósgyőrért” Egyesület, 3530 Miskolc, Petőfi Sándor utca 2. fszt./5.; a szervezet leköszönt elnöke, Seresné Horváth Zsuzsanna korábban fideszes önkormányzati képviselő volt

36 millió (15+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  „Kilátó” Miskolc Város Lakosságáért Egyesület, 3521 Miskolc, Benczur Gyula u. 5.; a szervezet korábbi elnöke, Papp Ágnes az ősfideszes Wachsler Tamás testvére

36 millió (15+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Öko-Plan Tájvédelmi és Környezetfejlesztési Egyesület, 3000 Hatvan, Radnóti tér 2.; ez a szervezet Szabó Zsolt fideszes parlamenti képviselő ügyeit segíti

36 millió (15+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány, 3000 Hatvan, Tabán u. 15-17.; a szervezet Szabó Zsolt fideszes parlamenti képviselő állandó partnere

36 millió (15+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Siófok Polgáraiért Egyesület,8600 Siófok, Rákóczi Ferenc utca 56.; a szervezet a Fidesz helyi „civil” hátországa

35,8 millió (14+10,8+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület (korábbi nevén: Vállalkozók Ferencvárosért Egyesület), 1021 Budapest, Völgy utca 5/a.; a szervezet látványosan együttműködött a IX. kerület előző fideszes vezetésével

35,5 millió (13,5+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Szociális Védegylet, 1102 Budapest, Állomás út 11.; a szervezet mindkét vezetője (Marksteinné Molnár Julianna, Mátrai Gábor Imre) fideszes önkormányzati képviselő Kőbányán

35 millió (15+9+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Polgári Salgótarjánért Alapítvány, 3100 Salgótarján, Bajcsy-Zsilinszky út 16-18.; a salgótarjáni Fidesz állandó partnerszervezete, melyet Becsó Zsolt parlamenti képviselő alapított

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a hollókői ófalu és vár turisztikai fejlesztésének projektzáró rendezvényén, a felújított és kibővített Dr. Román András Látogatóház ünnepélyes átadásán 2023. november 13-án (fotó: MTI/Komka Péter)

34,5 millió (14+9,8+10,7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület, 8360 Keszthely, Keringő u. 57.; a szervezet egyik képviselője, Krupla Marcell korábban a fideszes polgármesteri kabinet munkatársa volt

34,5 millió (15+10+9,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Eszmék és Értékek Alapítvány, 3525 Miskolc, Kelemen Didák u. 3.; a szervezet nem közvetlenül a Fideszhez, hanem a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportjához köthető

34 millió (15+8+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Bonum Publicum Egyesület,2141 Csömör, József Attila u. 8.; a szervezet vezetője, Mavrák Krisztina a fideszes parlamenti képviselő, Vécsey László munkatársa

34 millió (15+11+8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Dél-borsod Ifjúságáért Sport, Kulturális és Szabadidő Alapítvány, 3400 Mezőkövesd, Bazsarózsa u. 2.; a szervezet elnöke Hagyacki József, Tállai András fideszes képviselő bizalmasa

34 millió (12+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Wekerlei Polgári Egyesület,1196 Budapest, Mészáros Lőrinc utca 62.; a szervezet rendszeresen együttműködik a kispesti Fidesszel

33,5 millió (15+11+7,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület, 1093 Budapest, Fővám tér 8.; a Fidelitas egykori budapesti elnökeként jegyzett Kerékgyártó Gábor „szakmai” háttérintézménye

33,4 millió (15+7,4+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Szóda Lokálpatrióta Érdekvédelmi Egyesület, 2170 Aszód, Papföldi út 27.; a szervezet erős kapcsolatokat épített a térségi Fidesz-vezetőkkel

32,2 millió (10,2+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Elkísér Alapítvány, 1067 Budapest, Eötvös u. 25/ A.; a szervezet vezetője, Falvai Csaba a terézvárosi Fidelitas főalakja

32 millió (15+8+9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  „Adjátok vissza a hegyeimet!” Alapítvány, 4033 Debrecen, Acsádi út 40.; a szervezet elnöke, Becsky Tibor korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Debrecenben, a fia most is az

32 millió (15+11+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Józsa Fejlődéséért Alapítvány, 4225 Debrecen, Szentgyörgyfalvi utca 9.; a szervezetet már húsz éve is Fidesz-közeliként emlegették

32 millió (15+11+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Pannónia Szíve Alapítvány,2060 Bicske, Bartók Béla u. 6.; a szervezet elnöke, Strommer Mátyás a fideszes képviselő Tessely Zoltán jobbkezeként dolgozik

31 millió (15+11+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Della Lavanda Kreatív Fiatalokért Alapítvány, 3580 Tiszaújváros, Árkád sor 5. 1/3., a szervezet a Tállai András pénzügyminiszter-helyettes holdudvarába tartozó Bihall család befolyása alatt állt

30,5 millió (15+7+8,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Alsórákosi Civil Egyesület,1141 Budapest, Fischer I. u. 113.; a szervezet képviselője, Fülöp István Endre fideszes politikus a XIV. kerületben

30 millió (8+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Dunamenti Polgári Egyesület, 7130 Tolna, Mikszáth u. 9.; a szervezet elnöke, Berta Zoltán a város fideszes alpolgármestere

30 millió (8+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Koroibosz Rekreációs és Sport Egyesület, 1119 Budapest, Andor u. 11 A. V. emelet/16.

30 millió (8+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Női Erőforrás Társaság Egyesület, 9700 Szombathely, Széchenyi utca 1 A. II/14.; a szervezet vezetője Gál-Binger Lívia, Gál Sándor felesége, aki a Fidesz helyi alelnöke és Bucsu polgármestere, valamint a már állami fenntartású Haladás Sportkomplexum igazgatója

30 millió (8+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány, 2840 Oroszlány, Táncsics u. 1.; a szervezet alapítója az állami tulajdonú Vértesi Erőmű Zrt. – a kuratóriumban régi helyi fideszesek ülnek (például Modrián Vilmos)

30 millió (12+7+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Polgári Újpestért Alapítvány,1042 Budapest, Árpád út 56.; a szervezet egyik kurátora Wintermantel Zsolt fideszes politikus, a párt fővárosi frakcióvezetője

30 millió (15+10+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Szeretem a Városom Egyesület, 8300 Tapolca, Bajcsy-Zsilinszky utca 52.; a Fidesz hagyományos partnerszervezete a városban

30 millió (8+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Szeretjük Zuglót Egyesület,1163 Budapest, Pesti határút 39.; a szervezet elnöke, Muzsik Laura a korábbi fideszes alpolgármester munkatársa

30 millió (8+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Üde Színfolt Kulturális Egyesület, 1181 Budapest, Sólyom u. 17.; a szervezetet vezető Somlai Róbertné a XVIII. kerületi Fidesz embere

29,8 millió (8+10,8+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretréből)  Makói Polgári Egyesület (korábbi nevén: Makói Polgári Nyugdíjas Egyesület), 6900 Makó, Béke utca 8.; a szervezet alelnöke, Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő Makón

29,6 millió (8+10,6+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület, 1053 Budapest, Cukor u. 5.; régi fideszes kampányszervezet

29,5 millió (15+9+5,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Martonvásári Kulturális Egyesület, 2462 Martonvásár, Budai u. 13.; a szervezetet elnöklő Tóth Andrásné egyben martonvásári fideszes önkormányzati képviselő is

29,4 millió (7,4+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Élő Belváros Polgári Egyesület, 1053 Budapest, Veres Pálné u. 16.; szintén régi fideszes háttérszervezet

29 millió (15+6+8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Fulco Deák Egyesület, 2000 Szentendre, Hold u. 3.; a szervezet elnöke Szentendre korábbi fideszes alpolgármestere, Török Balázs István

29 millió (8+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Zalaegerszeg Barátai Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Gyár út 1.; a Fidesz bejáratott partnerszervezete

28,9 millió (8+10+10,9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Városom, szeretlek Egyesület, 3200 Gyöngyös, Zöldhíd u. 5. II/3.; a szervezet a Fidesz háttérintézménye

28,5 millió (15+7+6,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Első Nyírségi Fejlesztési Társaság, 4400 Nyíregyháza, Damjanich út 4-6.; ismert fideszes család áll a szervezet mögött

28 millió (8+10+10 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kelet-békési Területfejlesztési Társadalmi Innovációs Egyesület, 5700 Gyula, Semmelweis u. 20.; a szervezetet elnöklő Alt Norbert fideszes alpolgármester Gyulán

28 millió (8+10,5+ 9,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Márai Sándor Kulturális Polgári Kör, 5000 Szolnok, Baross Gábor út 20. II./209.; a szervezet elnöke, M. Román Béla korábban fideszes helyi képviselő volt

28 millió (10+7+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Újpestért Egyesület, 1043 Budapest, Munkásotthon u. 18/22.; a IV. kerületi Fidesz hagyományos partnerszervezete

27 millió (6+10+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Bátaszéki Székelyek Baráti Köre, 7140 Bátaszék, Szent I. tér 7.; a szervezet elnöke, Molnár Péter Fidesz-színekben politizál

27 millió (8+10+9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Győri Szent Imre Alapítvány, 9024 Győr, Szent Imre út 35.

27 millió (8+8+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete, 8900 Zalaegerszeg, Ola utca 13.; a Fidelitas régi partnerszervezete

26,5 millió (8+8+10,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete, 7020 Dunaföldvár, Felső Bölcske u.18.

26,5 millió (6,5+9+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Fiatalok Bátonyterenyei Egyesülete, 3078 Bátonyterenye, Berekgát köz 1.; a szervezetet jegyző nő hivatalos lakhelye Laczkó Roland tulajdona is – ő pedig Becsó Zsolt fideszes parlamenti képviselő munkatársa

26,5 millió (8+10+8,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Hevesi Sporthorgász és Környezetvédelmi Egyesület, 3360 Heves, Erkel Ferenc u. 2.; az szervezet elnöke Kovács István fideszes alpolgármester 

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Alapítvány a Polgári Ferencvárosért, 1092 Budapest, Bakáts u. 5. fszt./1.; a szervezetben kurátor volt a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár, Farkas Örs

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ – akkori – szóvivője tájékoztatót tart a nemzeti konzultációról Budapesten 2020. augusztus 5-én (fotó: MTI/Illyés Tibor)

26 millió (8+7+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Barát a Bajban Alapítvány, 8100 Várpalota, Mátyás király u. 18. 4/13.; a szervezet kurátora Németh-Kovács Anita, a helyi önkormányzat és a Fidelitas reprezentánsa

26 millió (15+7+4 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Budaörsi Székely Kör Egyesület, 2040 Budaörs, Vasút dűlő 4.; a helyi fideszesek szövetségesként ajánlják a szervezet programjait

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Fesztivál Esztergom Alapítvány, 2500 Esztergom, Szedres utca 2. 2a.; a szervezet vezetője, Nagy Attila régi fideszes potentát Esztergomban

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Kaptár Egyesület, 2900 Komárom, Ghyczy Kálmán u. 20.; a szervezet képviselője az alább szereplő Magyarock Dalszínház munkatársa, Másikné Vizeli Anita

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Káta Alapítvány, 2760 Nagykáta, Alsóegreskáta 0590/28. hrsz.; a szervezet kurátora, Simon László fideszes önkormányzati képviselő Nagykátán

26 millió (8+7+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Közösen a Régió Fejlődéséért Egyesület, 2750 Nagykőrös, Kodály Zoltán utca 3.; egyértelműen fideszes kötődésű háttérszervezet

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Magyarock Dalszínház Színházi Egyesület, 2900 Komárom, Mártírok út 8/A. 3/1.; a szervezet vezetője a Komárom város és az állam által alapított Monostori Erőd Kft. ügyvezetője, Vizeli Csaba

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság,2890 Tata, Tanoda tér 5/a.; a szervezet elnöke a megyei fideszes képviselőként, közgyűlési alelnökként is ismert Borsó Tibor

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  mÓZDulj meg Egyesület, 3600 Ózd, Baranyai u. 3.; a szervezet első vezetője az egykori ózdi Fidelitas-elnök, Hevér Kristóf volt

26 millió (8+11+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Okosító Torna a Gyermekekért, 6723 Szeged, Űrhajós u. 9 /A. 6/16.; az egyik szegedi fideszes képviselő, Német Ferenc ennél a szervezetnél dolgozott  

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Polgári Kanizsáért Alapítvány, 8800 Nagykanizsa, Liszt F. út 8. C. IV//1.; a szervezet kurátora Tóth Nándor fideszes önkormányzati képviselő

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Rendvédelem Népszerűsítéséért Alapítvány, 2500 Esztergom, Perc u. 3.; a szervezet három éve Kövér László és Szijjártó Péter kitüntetésével vétette észre magát

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Sárbogárdi Múzeum Egyesület, 7000 Sárbogárd, Hősök tere 3.; a szervezetet elnöklő Novák-Kovács Zsolt egyben fideszes alpolgármester is Sárbogárdon

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Százszorszépföld Egyesület, 6400 Kiskunhalas, Kossuth u. 27. I.; a szervezet vezetője, Koszó Róbert Kiskunhalas egyik legfontosabb fejlesztését menedzselte

26 millió (15+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület, 8100 Várpalota, Bakony u. 12.; a szervezet elnöke, Petneházy Erzsébet Beatrix fideszes képviselőjelölt volt a városban

25,8 millió (14,8+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Összefogással Barcikáért Egyesület, 3700 Kazincbarcika, Pattantyús u. 2.; a szervezet képviselője, Rizner József a Fidesz polgármesterjelöltje volt Kazincbarcikán

25,6 millió (14,6+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – NagyON Kanizsa Egyesület, 8800 Nagykanizsa, Sugár út 14 fszt./4.; a Fidesz hagyományos partnerszervezete

25,5 millió (15+10,5 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – 74nullanulla.hu Alapítvány, 7400 Kaposvár, Dombóvári út 3.; a szervezet egy kaposvári Fidesz-barát médium kiadója

25,4 millió (15+8+2,4 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Összefogás Egyesület, 2030 Érd, Alsó út 10.; a szervezet elnöke T. Mészáros András, Érd korábbi fideszes polgármestere

25,3 millió (14,5+10,8 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Egri Norma Alapítvány, 3300 Eger, Törvényház út 1.; a szervezet Fidesz-közeli egri érdekeltségként szerepel a sajtóban

25 millió (14+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Boldog Salamon Kör, 1038 Budapest, Templom u. 38.; e szervezet is nyíltan támogatta Óbudán a fideszes Bús Balázst, az egyesületet képviselő Gallai Máté – cégén keresztül – Orbán Viktor miniszterelnöki weblapjának fejlesztésében, üzemeltetésében is részt vett

25 millió (15+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Heves-Alatkai Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület, 3360 Heves, Pacsirta u. 1.; a szervezet Lányi József hevesi fideszes önkormányzati képviselő törekvéseit támogatja

25 millió (11+6+8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Magyar Vár Alapítvány, 2013 Pomáz, Majdán u. 1.; a szervezet alapítója, Herpai Sándor korábban fideszes képviselő volt Pomázon

25 millió (15+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Nagyatádi (Kós Károly) Erdélyi Kör, 7500 Nagyatád, Dózsa Gy. u. 34.; a szervezet elnöke, Orbán Csaba a Fidesz régi alapembere Nagyatádon

25 millió (14+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Nagyvárad téri Református Egyházközség Alapítvány, 1089 Budapest, Üllői út 88-92.; a szervezet elnöke, Zila Péter lelkész régóta aktív kapcsolatot ápol a józsefvárosi Fidesz vezetőivel

25 millió (15+6+4 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Összefogás a Nagyatádi Fiatalokért Egyesület, 7500 Nagyatád, Taranyi út 0220/50 hrsz; a szervezet elnöke, Vajda Dániel Szilárd tagja a Fidelitas vezetőségének

24,8 millió (11+4,8+9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kertvárosunk Értékeiért Egyesület, 1165 Budapest, Táncsics u. 15.; a szervezetet képviselő R. Törley Mária szobrászművész a helyi Fidesz régi „alkotótársa”

24,6 millió (2,6+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Otthonunk Komárom Egyesület, 2900 Komárom, Mártírok útja 66. 1/2.; a szervezet elnöke, Zsédenyiné Horváth Krisztina a fideszes vezetésű önkormányzat programszervezője

24,2 millió (8+9,2+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  „Győr és környéke motorosok baráti köre” Közhasznú Egyesület, 9011 Győr, Áfonya utca 15.; a győri fideszes városvezetés által is támogatott egyesület

24 millió (8+5+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Eötvös u. 10 A III./4.; a szervezet elnöke, Böjte Sándor Zsolt fideszes önkormányzati képviselő a városban

24 millió (11+5+8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Szentendre Barátai Egyesület,2000 Szentendre, Deli Antal u. 44/2.; a szervezetet elnöklő Benes Edvárd az egyik „közérdekű” vagyonkezelő alapítvány kurátora

23,9 millió (14,9+4+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület, 4254 Nyíradony, Szakolykert tanya 87.; a sajtóban ez a szervezet Tasó László fideszes képviselő udvari egyesületeként jelenik meg

23,5 millió (5,2+7,5+10,8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Balaton Fesztivál Alapítvány, 8360 Keszthely, Kossuth út 28.; a szervezet alapítói jogait a fideszes vezetésű keszthelyi önkormányzat gyakorolja

23,5 millió (1,5+11+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kispesti Társaskör, 1191 Budapest, Fő u. 42.; a szervezet elnöke, Dódity Gabriella a kispesti Fidesz vezéralakja

23,1 millió (3,5+9,6+10 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Civil Fórum Padragkútért,8451 Ajka-Padragkút, Iparos u. 5.; a szervezet szimbiózisban működik a padragkúti városrész fideszes képviselőjével, Puskás Károllyal

23 millió (8+11+4 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Csilló Lovas Egyesület, 2721 Pilis, Damjanich u. 1/a.

22 millió (5+11+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Aktív Zóna Alapítvány, 3600 Ózd, Zalai u. 21.; a szervezet elnöke Fürjes Pál korábbi fideszes polgármester

22 millió (11+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Aranyagancs Alapítvány, 2040 Budaörs, Víg köz 4/D.; Fidesz-közeli lapot működtető budaörsi szervezet

22 millió (5+6+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány, 9400 Sopron, Győri út 15.; a támogatott gyógyintézet állami – tehát nem civil – fenntartású, alapítványa mégis pályázott a forrásra 

22 millió (11+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Cserkészliliom Egyesület, 8360 Keszthely, Lovassy Sándor utca 13/B.

22 millió (8+10+4 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Egészségünkért Sport- és Kulturális Egyesület, 5720 Sarkad, külterület 01002/5. hrsz.; a szervezet elnöke, Mokán Mária a sarkadi fideszes polgármester felesége

22 millió (8+6+8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből – Fiatalok Újpestért Egyesület,1045 Budapest, Dugonics u. 44. 8./36.; a helyi Fidesz „alszervezete

22 millió (15+7 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Gödöllői Német Nemzetiségi Egyesület,2100 Gödöllő, Batthyány Lajos utca 20.; a szervezet volt elnöke, Meizner Sándor korábban fideszes képviselő volt Gödöllőn

22 millió (15+7 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Határok Nélkül Soproni Művészeti és Kulturális Alapítvány, 9400 Sopron, Szent György u. 7.

22 millió (11+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Hegyalja és Zemplén térségéért Alapítvány, 3900 Szerencs, Csalogány utca 5/A.; a szervezetben 2022-ig kuratóriumi tag volt Koncz Zsófia parlamenti képviselő és energetikai miniszterhelyettes nagynénje

22 millió (5+11+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Jobb Közéleti Kör Nagyatád,7500 Nagyatád, 0220/50 hrsz.; a szervezetet vezető Fidelitas-elöljárót, Vajda Dániel Szilárdot már említettük fent az Összefogás a Nagyatádi Fiatalokért Egyesületnél

22 millió (15+7 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Közösen a Fejlődésért Egyesület, 3700 Kazincbarcika, Klapka György út 11.; a szervezet elnöke, Kondorné Sztojka Ágnes fideszes képviselő Kazincbarcikán

22 millió (4+11+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány, 1141 Budapest, Öv u. 96/B.; a Hadházy Ákos elleni kampány egyik fontos közreműködője

22 millió (11+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Szemere Miklós Alapítvány, 1095 Budapest, Mester utca 83/C. 3/1.a.; a szervezet elnöke a KDNP frakcióvezetője, Simicskó István

22 millió (3+8+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Szövetség a Kispesti Polgárokért Alapítvány, 1196 Budapest, Kisfaludy u. 102.; a szervezet kurátora Fried Miklós (korábbi) fideszes politikus

22 millió (15+7 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Tarcsi-patak Vadásztársaság, 1134 Budapest, Lehel út 22/C. 6/2.; ellenzéki állítások szerint a társaság területein fideszes potentátok vadásznak

22 millió (11+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Vízió Egyesület, 1239 Budapest, Vecsés út 4.; a szervezet elnöke Szakszon Péter a soroksári Fidelitasból

21,9 millió (13,8+8 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Aktivitás Alapítvány, 1171 Budapest, Strázsahegy u. 49.

21,7 millió (11+10,7 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Egri Lokálpatrióta Egylet, 3300 Eger, Bródy Sándor utca 8.; a Fidesz régi partnerszervezete

21 millió (11+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Agytörő Egyesület, 7622 Pécs, Móricz Zsigmond tér 5. tt/39.; a szervezet azonos székhelyen működik a már említett Bio Város Egyesülettel, illetve honlapja és stábja is hasonló

21 millió (15+6 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Életmód váltásért a Dél-alföldön Egyesület, 6722 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 29. II./208.; a szervezetet vezető Berta Márk édesanyja, Bertáné Bényi Krisztina a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelt helyettes államtitkárként a Miniszterelnökségen, majd a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítvány főigazgatója volt (később a Berta család kapta meg a szegedi egyetemi klub üzemeltetési jogát is)

21 millió (11+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Hetedhét Túra Egyesület, 7400 Kaposvár, Levendula utca 2.; a szervezetet vezető Palkó Sándor a Gattyán-párt (Megoldás Mozgalom) jelöltjeként „rombolta” az ellenzéket a legutóbbi parlamenti választáson 

21 millió (15+6 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Kiss Attila Alapítvány, 3900 Szerencs, Huszárvár u. 14.; a szervezet titkára a korábbi szerencsi fideszes alpolgármester, Egeli Zsolt

21 millió (15+6 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesület, 8700 Marcali, József Attila u. 40.; a szervezet rendre együtt ünnepel a helyi Fidesz-szervezettel

21 millió (11+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Nő A Siker Alapítvány, 3530 Miskolc, Thököly Imre utca 11. 3/3.; a szervezetet Csöbör Katalin fideszes parlamenti képviselő hozta létre

21 millió (15+6 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Optimum Egészségmegőrző és Egészségfejlesztő Egyesület, 5700 Gyula, Tiborc u. 43. fsz./3.; a szervezetet elnöklő Sárosiné Hőh Henriett vállalkozói szerződéses viszonyt létesített a fideszes vezetésű várossal, férje pedig a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője

21 millió (11+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Pesti Fiatalokért Egyesület, 1071 Budapest, Damjanich utca 30. 1.em./2/B.; ez a szervezet is beszállt a főpolgármestert célzó dugókampányba

20,9 millió (5+9,7+6,2 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Béri Balogh Ádám Táncegyüttes Kulturális Egyesület, 9900 Körmend, Berzsenyi u. 11.

20,8 millió (15+5,8 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Kincsem Alapítvány, 2711 Tápiószentmárton, Kossuth u. 3.; a szervezetet vezető Tóth János a helyi Fidesszel szövetséges Tápiószentmártoni Polgári Egyesület elnöke volt

20,5 millió (8+7+5,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület, 1126 Budapest, Beethoven u. 11. I/2.; a szervezetet képviselő Bakai Kristóf Péter a NAV elnökhelyettese. (Itt nem helyeztünk el linket, mert az egyesület jól dokumentált – és valós – tevékenységet végez.) 

20,5 millió (2,5+7+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Mátra Biker Sport Club, 3200 Gyöngyös, Dobó István u. 12. 3/2.; a szervezet a fent említett fideszes „háttérintézmény”, a Városom, szeretlek Egyesület partnere

20,5 millió (4+8+8,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Széchenyi István Kulturális Egyesület, 1163 Budapest, Cziráki u. 25. I./5.a.; a szervezet képviselője, Juhász-Pintér Pál korábban Fidesz-színekben próbálkozott az önkormányzati választásokon

20,3 millió (10,3+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Következő Generáció Alapítvány, 3529 Miskolc, Szilágyi Dezső utca 28.; az alapítvány kuratóriumában ülő Zelei Dániel és Méhes László a korábbi fideszes városvezetés idején a polgármesteri hivatalban dolgozott (városmarketing és kommunikációs területen)

20,3 millió (4+5,3+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Palotai Sólymok Sportegyesület, 1157 Budapest, Erdőkerülő u. 13. 1/5., a szervezet képviselője a kerületi Fidesz meghatározó alakja, Pintér Gábor

20 millió (5+10+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület, 2660 Balassagyarmat, 3192/1/A.hrsz.; a valós tevékenységet folytató egyesület 2019-ben nyíltan kampányolt a Fidesz mellett 

20 millió (10+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Körösök Kincse Természetvédelmi, Rekreációs és Szabadidősport Egyesület, 5700 Gyula, Török Ignác utca 3.; a szervezetet elnöklő Kónya István fideszes alpolgármester Gyulán

20 millió (5+4+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Közös Otthonunk Baráti Kör, 9300 Csorna, Park u. 4. 3/14.; a szervezet elnöke, Horváth Dániel – ilyen néven egy kereszténydemokrata politikus is működik Csornán

20 millió (10+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület, 8700 Marcali, Kossuth utca 56.; a szervezetet elnöklő Szaka Zsolt György korábban fideszes képviselőjelölt is volt

20 millió (9+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Református Közéleti és Kulturális Alapítvány, 1146 Budapest, Abonyi utca 21.; a szervezetnek korábban kurátora volt a fideszes Hoppál Péter

20 millió (8+5+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Roma Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány, 4031 Debrecen, Hámfa u.18. 2. ajtó; a szervezetet jegyző Nagy Zsolt elnöki azt a Homoki-Bihari Oktatási Szociális Szövetkezetet, ahol felügyelőbizottsági tag a Fidesz-alelnök Kósa Lajosnak lekötelezett Aba-Horváth István (lásd alább az EU-Roma Országos Egyesületnél)

19,9 millió (5+5+9,9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Békési Szabadidős és Tömegsport Egyesület, 5630 Békés, Jantyik Mátyás u. 21-25.; a szervezet képviselője az a Nagy Richárd, aki a fideszes önkormányzat Békési Férfi Kézilabda Kft.-jét is vezeti

19,9 millió (11+8,9 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, 1075 Budapest, Madách tér 5.; a szervezetet néhai Bajkai István fideszes parlamenti képviselő futtatta annak idején

19,8 millió (9,8+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Jászapáti Gazdakör, 5130 Jászapáti, dr. Szlovencsák Imre út 2.; Fidesz-szövetséges szervezet

19,3 millió (4+8,3+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Tapolcai Értékmegőrző Egyesület, 8300 Tapolca, Fő tér 7 4.; Neszler Imre Attila elnök aktívan együttműködött a térségi Fidesszel

19 millió (5+7+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  A Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület, 2100 Gödöllő, Batthyány Lajos u. 20.; Bese Gergő „kampánypap” Fidesz-támogató szervezete

Bese Gergő atya a sváb nemzetiségi ifjúsági és közösségi ház ünnepélyes átadásán Újhartyánban 2022. október 22-én (fotó: MTI/Lakatos Péter)

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Bicskei Torna Club Egyesület, 2060 Bicske, Kerecsendi Kiss Márton út 2.; a szervezet elnöke Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő

19 millió (6+5+8 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Böszörményi Ballon Club Egyesület, 4220 Hajdúböszörmény, Lévay Márton u. 24.; a szervezet képviselője Czeglédi János fideszes önkormányzati képviselő

19 millió (15+4 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete, 2370 Dabas, Bartók Béla út 31.; Fidesz-szövetséges szervezet Dabason

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  EU-Roma Országos Egyesület, 4031 Debrecen, Pósa u. 1.; a szervezet elnöke Aba-Horváth István, a debreceni roma önkormányzat vezetője, aki festményt készíttetett Kósa Lajosról és más fideszes városi vezetőkről (korábban maga is megyei képviselő volt)

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete, 2903 Komárom, Koppány vezér út 201.; a 2019-ben a szervezet alelnökeként nyilatkozó Vajda Bence ma fideszes önkormányzati képviselő és alpolgármester Komáromban

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Fonyódi Turisztikai Egyesület, 8640 Fonyód, Ady Endre u. 17.; a szervezet a fideszes vezetésű önkormányzat partnere

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Gyöngyöshermán-Szentkirály Szabadidő- és Sportegyesület, 9700 Szombathely, Bogáti u. 74.; a szervezet a projektcéljait szó szerint ugyanúgy fogalmazta meg, mint a fent említett – szintén szombathelyi – Női Erőforrás Társaság Egyesület

19 millió (8+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Jövő Új-Városáért Egyesület, 2400 Dunaújváros, Vasmű út 39. 4/404.; a szervezet vezetője, Bükki Miklós a választásokon a helyi Fidesz-jelöltet propagálta

19 millió (4+4+11 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület, 6400 Kiskunhalas, Bercsényi u. 2.

19 millió (15+4 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Kovács K. Zoltán Alapítvány, 1114 Budapest, Bartók Béla út 51. 1. em./3.; a KDNP-közeli vasárnap.hu kiadója, a Rétvári Bence-féle alapítványi-egyesületi hálózat fontos egysége

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítvány, 9400 Sopron, Petőfi tér 3.

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Polgári Egyesület Szombathelyért, 9700 Szombathely, Kőszegi u. 25. I/5.; egyértelműen fideszes hátterű szervezet

19 millió (4+6+9 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület, 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 32. I/1.; a helyi Fidesz segédszervezete, amely sorosozós kampányt is folytatott Márki-Zay Péter ellen 

19 millió (8+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Polgári Pásztóért Alapítvány, 3060 Pásztó, Fő utca 147/A.; fideszes háttérszervezet

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Rómaifürdő Telep Környezetvédő, Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület, 1031 Budapest, Petur u. 22.; a szervezet ugyancsak Bús Balázs fideszes politikus régi támogatója

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Roma Inkubátor Művészeti Egyesület, 2700 Cegléd, Szép u. 15.; a szervezet elnöke, Jakab István a ceglédi roma önkormányzat elnöke

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Sárvári Fúvószenekari Egyesület, 9600 Sárvár, Várkerület 31.

19 millió (12+4+3 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Stílus Egylet Kulturális és Szabadidős Egyesület, 4254 Nyíradony, Ady Endre u. 2.; ez a szervezet is Tasó László fideszes képviselő mellől indult

19 millió (11+8 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Szeretem Vásárhelyt Egyesület, 6800 Hódmezővásárhely, Teleki utca 38/A.; a szervezet elnöke Walterné Böngyik Terézia, aki fideszes jelöltként indult a legutóbbi önkormányzati választáson

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Tamási Térsége Turisztikai Egyesület, 7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.

19 millió (8+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Zempléni Fiatalok Határok Nélküli Együttműködéséért Egyesület, 3980 Sátoraljaújhely, Kossuth L. u. 2.; a szervezet elnöke, Kracson Norbert fideszes önkormányzati képviselő

18,9 millió (7,9+5+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Dombó-CsIpSsz Családi Ifjúsági Polgári Sport Szervezet, 7200 Dombóvár, Ivanich u. 80.; a szervezet állandó együttműködést alakított ki a helyi Fidesszel

18,8 millió (14,8+4 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Öko Urbana Egyesület, 2135 Csörög, Szabadság utca 48.; a szervezet korábbi képviselője az a Pálfalvi Milán, aki Rétvári Bence tanácsadójaként is funkcionált

18,5 millió (10+8,5 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – „Aranybika” Iskola Alapítvány, 4024 Debrecen, Kossuth u. 23. fsz. 3.; a szervezet a fideszes vezetésű önkormányzat piacüzemeltető partnere

18,3 millió (8+10,3 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Crazy Evils Sportegyesület, 2700 Cegléd, Pesti út 76.

18,2 millió (5+4+9,2 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  „Jót a jóért” Egyesület, 9330 Kapuvár, Veszkényi út 11. 3/15.; az egyesület szintén Fidesz-alvállalkozás; linket ugyan itt nem tudtunk elhelyezni, de birtokunkban van egy fénykép, amely igazolja, hogy ez a szervezet adta ki 2022-ben Gyopáros Alpár fideszes parlamenti képviselő színes kampányújságját Kapuváron

18 millió (7+11 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – A Lónyay utcai Református Gimnáziumért Alapítvány, 1092 Budapest, Ráday utca 28.

18 millió (8+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Békés Megyei Vadászszövetség, 5600 Békéscsaba, Bajza u. 11.; a szervezet első embere, Hrabovszki János egyben a Semjén Zsolt vezette Országos Magyar Vadászati Védegylet alelnöke

18 millió (8+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Foki-hegyi Egyesület, 8600 Siófok, Szőlővirág u. 2.; egyértelműen Fidesz-közeli szervezet

18 millió (8+10 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Hegyvidéki Kulturális Egyesület, 1124 Budapest, Törpe u. 2.; a szervezet képviselője, Menyhárt Éva helyi fideszes politikus

18 millió (8+5+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Karizma Budaörsi Római Katolikus Nevelés-Oktatási Alapítvány, 2040 Budaörs, Esze Tamás u. 2.

18 millió (8+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület, 6200 Kiskőrös, Klapka u. 79.; a szervezet elnöke Szedmák Tamás alpolgármester 

18 millió (15+3 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Média Pakk Alapítvány, 3530 Miskolc, Szent István u. 23. fszt./1.; frissen alapított szervezet, melynek célja szinte szó szerint ugyanaz, mint a fideszes médiaholdingnak

18 millió (5+3,5+9,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Mindenki Győztes Szabadidő Sportegyesület, 6044 Kecskemét, Miklós Gyula u. 99.; a szervezet elnöke, Garaczi János a helyi fideszes Kecskeméti Lapok ügyvezetője

18 millió (8+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Rábasömjénért Egyesület Sárvár, 9600 Sárvár, Sport u. 26.; a szervezet hagyományosan élvezi a Fidesz-vezetés támogatását

18 millió (15+3 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Református Szalon Egyesület, 3519 Miskolc, Baghy Gyula u. 6.; a szervezet elnöke, Nánási-Kocsis Norbert fideszes önkormányzati képviselő volt Miskolcon

17,9 millió (7+10,9 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – A Korcsolyasportért Közhasznú Alapítvány, 2112 Veresegyház, Béke utca 5.

17,7 millió (10+7,7 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Konzervatív Műhely Alapítvány, 1054 Budapest, Alkotmány utca 10. III/24.; a szervezet képviselője Papcsák Ferenc korábbi fideszes képviselő, a jegybank felügyelőbizottsági elnöke

17,5 millió (8+4+5,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Magyarországi Zsidó Közösségi Médiáért Alapítvány, 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 27. fszt./3.; a szervezet képviselője, Breuer Péter, Kormányinfó törzskérdezője

17,5 millió (7+4+6,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Sárbogárdi Kulturális Egyesület, 7000 Sárbogárd, Hősök tere 3.

17,5 millió (9,8+7,7 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – „Sztriha Kálmán” Közhasznú Alapítvány a Kiskundorozsmai Közösségek Fejlesztéséért, 6791 Szeged-Kiskundorozsma, Szent János tér 6.; régi Fidesz-közeli szervezet

17,1 millió (8,1+9 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Colonia Alapítvány, 7150 Bonyhád, Széchenyi tér 12.; a szervezet kurátorai, Gungl Adrienn és Vizin Balázs a fideszes polgármester közvetlen munkatársai

17 millió (7+4+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Cselekvő Fiatalokért Egyesület, 6500 Baja, Duna u. 10. 4/15.; a szervezet rendszeresen együttműködik a helyi Fidesszel

17 millió (10+7 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Élet Forrása Egyesület, 4481 Nyíregyháza, Fejedelem út 1.; Vinnai Győző fideszes parlamenti képviselővel kooperáló szervezet

17 millió (8+9 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – „Jobb Makóért” Egyesület, 6900 Makó, Úri utca 6. 1./7.; a szervezet állandó partnere a makói Fidesznek

17 millió (5+7+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Krämer Fülöp Borlovagrend,6230 Soltvadkert, Hősök tere 2.; a szervezet elnöke (nagymestere) egy soltvadkerti fideszes politikus, Molnár Elvira

17 millió (6+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Művészet a Nemzetért Alapítvány, 2040 Budaörs, Naphegy utca 2.; a szervezetnek külön rovata van a fent említett Aranyagancs Alapítvány Fidesz-barát lapjában

17 millió (7+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Nyíregyházi Leány és Nőegylet Egyesület,4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 2.; a szervezet korábbi elnöke Rákóczi Ildikó fideszes helyi képviselő

17 millió (6+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Sárvári Kerékpár Egylet, 9608 Sárvár, Rábasömjéni utca 49.; a szervezet alakuló sajtótájékoztatóján a fideszes városvezetés is megjelent

17 millió (8+9 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Sárvári Oratórikus Kórus, 9600 Sárvár, Temető u. 27/B.

17 millió (8+9 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Sinatelepért Egyesület, 2453 Ercsi-Sinatelep, Kölcsey út 15.; a szervezet elnökének férje, Propszt Zsolt fideszes politikus Ercsiben

17 millió (5+6+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Szabó Attila Kenu Akadémia Sportegyesület, 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 58.; az egyesület alelnöke, Rausz-Szabó Attila egyben fideszes politikus is, a Pest megyei parlamenti képviselők „sporttársa”

17 millió (15+2 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Várunkért és Városunkért Egyesület, 7800 Siklós, Postaszállás u. 12.; a szervezet társelnöke, Mojzes Tamás fideszes alpolgármester Siklóson

17 millió (8+9 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Zeke Kálmán Alapítvány, 2660 Balassagyarmat, Ady E. út 19.

16,5 millió (10+6,5 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Clarisse Újpest Gyermekeiért Alapítvány, 1042 Budapest, Árpád út 48-50. 1/3.; a szervezet egyik képviselője Hollósi Antal Gábor korábbi fideszes parlamenti képviselő

16,5 millió (5+8,5+3 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Conservatores Egyesület,6044 Kecskemét, Kavics u. 12.

16,5 millió (6+10,5 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Ficsak 11 Alapítvány, 1114 Budapest, Bukarest utca 8-10.; a szervezetet Király Nóra testvére jegyzi, a Fidesz újbudai politikusa jelenleg az igazságügyi tárca miniszteri megbízottja is – a hozzá köthető „civil” érdekeltségeket rengeteg közpénzre érdemesítette már a kormányzat

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója és elnöke beszédet mond az Ezer család énekel – Anyák napja a Ringatóval címmel rendezett családi napon a Millenáris Fogadóban 2023. május 7-én (fotó: MTI/Lakatos Péter)

16,4 millió (8+8,4 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Falu-Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, 2840 Oroszlány, Alkotmány u. 58.

16,4 millió (10+6,4 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Kivirágzó Esztergomért Alapítvány, 2500 Esztergom, Őrtorony u. 25.

16,4 millió (4+5,4+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Pannon Kapu Kulturális Egyesület, 9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.; a fideszes vezetésű önkormányzat kulturális partnere

16 millió (5+6+5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  A Városi Nyilvánosságért Alapítvány, 8200 Veszprém, Horgos u. 3.; hagyományos Fidesz-közeli szervezet

16 millió (6+10 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Boldog Családokért Szociális és Gyermekvédelmi Egyesület, 4700 Mátészalka, Szalkay L. útja 2.; a szervezet képviselőjét, Huszti Juditot a KDNP honlapján a párt mátészalkai titkáraként említik

16 millió (4,5+9+2,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Danubius Regionális Sport Club, 2030 Érd, Sóskúti u. 80.

16 millió (5+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Hatodik Tálentum Egyesület, 2800 Tatabánya, Mártírok útja 84. 7/1.; a szervezet személyi köre megegyezik az alábbi Hétvezér Egyesületével 

16 millió (8+8 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Hétvezér Egyesület, 2800 Tatabánya, Tass Vezér utca 5. fsz./1.; a fideszes e-mail-címet is használó társaság Bereznai Csaba tatabányai képviselő holdudvarába tartozik 

16 millió (8+5+3 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kisújszállási Városvédő és -szépítő Egyesület, 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.; a szervezetet vezető Tatár Zoltán fideszes alpolgármester Kisújszálláson

16 millió (8+2+6 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Kunmadarasi Községi SE, 5321 Kunmadaras, Kossuth tér 1.; a szervezet alelnöke Balogh Marianna polgármester, aki a 2019-es önkormányzati kampányban hitet tett a fideszes parlamenti képviselő mellett

16 millió (5+11 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből)  Lajta Kamra Termelőkért Alapítvány, 9200 Mosonmagyaróvár, Tízház u. 24.; Kránitz Roland kuratóriumi elnök egyben dohánybolt-tulajdonos is lehet Mosonmagyaróváron

15,7 millió (8+7,7 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – Segítő Kéz az Elesetteknek Alapítvány,4600 Kisvárda, Krucsay Márton u. 36.; ez a szervezet Seszták Miklós exminiszterhez kapcsolható  

15,5 millió (7+4+4,5 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Sándorfalvi Civil Szövetség, 6762 Sándorfalva, Ady Endre u. 7.

15,2 millió (5+8,2+2 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Mezőcsáti Színjátszó Egyesület, 3450 Mezőcsát, Szent István u. 21.

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Aranyszarvas Nyugdíjas Egyesület, 2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 6/A.; a kormány határozatban biztosított 50 millió forintot a szervezetnek a helyi nyugdíjasközpont kialakítására, az egyesület vezetője, Bohacsek Jánosné korábban a helyi Fidesszel szövetséges Tápiószentmártoni Polgári Egyesület titkára volt

15 millió (5+10 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Balassagyarmati Városi Sportegyesület,2660 Balassagyarmat, Ipolypart u. 12./A.

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club, 8230 Balatonfüred, Temető köz 5454/2/A hrsz.

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület, 8630 Balatonboglár, 1616 hrsz.

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület, 7570 Barcs, Báthori I. u. 6.; a barcsi fideszes városvezetés partnerszervezete

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Békéscsabai Turisztikai Egyesület, 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.; a szervezet elnöke, Opauszki Zoltán fideszes önkormányzati képviselő Békéscsabán

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Best Budának Egyesület (korábban: Hegyvidéki Fiatalokért Egyesület), 1024 Budapest, Margit körút 15-17. félem./1.; a szervezet képviselője, N. Szász Adrián a Fidelitas egykori közép-magyarországi regionális igazgatója

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Csömöri Asztalitenisz Klub Egyesület, 2141 Csömör, Nagy Sándor u. 24.; a szervezet vezetője, Németh Károly fideszes e-mailcímet használt

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület, 4600 Kisvárda, Toldi Miklós út 29.; a szervezet elnökét, Juhász Péter Gergőt a fideszes parlamenti képviselő, Seszták Miklós köreihez sorolják

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Győri Atlétikai Club – II. kerület Dózsa, 9025 Győr, Radnóti Miklós u. 46.; a szervezet a támogatás odaítélésekor egyértelműen a fideszes városvezetéshez állt közel, de nemrég Borkai Zsolt expolgármester szerezte meg az elnöki széket

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Hagyomány-13 Egyesület, 1134 Budapest, Lehel út 24. D.lph. III/3.; a szervezet vezetője, Tempfli József fideszes politikus a XIII. kerületben

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Harmónia Gyermek és Felnőtt Egészségfejlesztő Mozgásközpont Alapítvány, 6000 Kecskemét, Vacsi köz 49.

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Hernády Márton Alapítvány, 3519 Miskolc, Katowice u. 1. 1/1.; a szervezet egyik képviselője, Kisida Elek a Fidesz-támogató Százak Tanácsának tagja

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány, 5130 Jászapáti, Petőfi út 90.; a szervezet alapítói között fideszes megyei képviselőt (Borbás Zoltán) is találtunk

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Jelen vagyok Tehetséggondozó Egyesület, 2131 Göd, Pesti út 93/b.; a szervezet elnöke, Csabai Márk a fideszes parlamenti képviselő és államtitkár, Tuzson Bence választókerületi szóvivőjeként pozícionálja magát 

15 millió (8+7 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretréből) – Jobb Bajáért Polgári Egyesület, 6500 Baja, Nagy István utca 4. I/4.; a szervezet a helyi Fidesz bejáratott partnere

15 millió (10+5 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Keleti Főcsatorna Egyesület, 4220 Hajdúböszörmény, Lévay Márton u. 24.; a szervezet elnöke ugyanaz a Czeglédi János fideszes önkormányzati képviselő, akit már emlegettünk fent a Böszörményi Ballon Club Egyesületnél

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Kontaktus Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Móra Ferenc út 11/a.; a fent már említett Első Nyírségi Fejlesztési Társaság partnere

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Közép-magyarországi Régióért Alapítvány, 2120 Dunakeszi, Károlyi u. 1.; a szervezet exelnöke, Benkovics Boglára ügyvédjelölt volt Tuzson Bence egykori ügyvédi irodájában

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Kürtgyarmat Hagyományőrző Íjász Egyesület, 4900 Fehérgyarmat, Kisgyarmat utca 22.; a szervezet volt képviselőjét, Budaházy Miklóst 2020-ban tüntette ki Tilki Attila fideszes parlamenti képviselő

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány, 2300 Ráckeve, Sas köz 374.; a szervezet elnöke, Udvari Zsolt az agrártárca halgazdálkodási főosztályvezetőjeként szerepelt a sajtóban

15 millió (4+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.

15 millió (4+11 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – Nemzedékek Egymásért Egyesület, 1173 Budapest, Ferihegyi út 81. 1/3.; a helyi Fidesz partnerszervezete  

15 millió (a VCA 2021-es keretéből) – Polgári Összefogás Körmendért, 9900 Körmend, Szabadság tér 12. I/3.; a Fidesz régi partnerszervezete

15 millió (8+7 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből)  Soli Deo Gloria Közösség, 2336 Dunavarsány, Habitat u. 10-12.; a fideszes parlamenti képviselő, Bóna Zoltán édesapjának református közösségét segítő szervezet

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  UNI Győr Nemzeti Kosárlabda Akadémia Sportegyesület(korábban: Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület), 9026 Győr, Egyetem tér 1.; a szervezet elnöke, Fűzy András régi győri fideszes politikus

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  „Szerencsi Rászorultakért” Alapítvány, 3900 Szerencs, Szűk u. 2/a.; a fideszes Egeli Zsolt kurátor ebben a szervezetben

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Szeretem Polgárdit Egyesület, 8154 Polgárdi, Batthyány u. 9.; a szervezet a Fidesz által támogatott polgármester, Nyikos László „civil” hátországát jelenti

15 millió (7,5+7,5 millió a VCA 2022-es és 2024-es keretéből) – Sziti Szociális Egyesület, 8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.

15 millió (3+5+7 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből) – Tiszavasvári Szabadidős Programszervező Egyesület, 4440 Tiszavasvári, Hősök u. 51.; a szervezetet vezető Fülöp Attila a fideszes vezetésű város bizalmi médiairányítója

15 millió (9+2,6+3,4 millió a VCA 2021-es, 2022-es és 2024-es keretéből)  Vasasért Egyesület, 7691 Pécs-Vasas, Bencze J. u. 6.; a szervezet elnöke, Berényi Zoltán a pécsi képviselőtestület KDNP-frakcióját erősíti

15 millió (11+4 millió a VCA 2021-es és 2022-es keretréből) – XV. kerületi Közösség- és Városfejlesztési Alapítvány, 1155 Budapest, Mentő u. 7. 5a.; a szervezet egyik kurátora Gyurkovics Miklós helyi Fidesz-politikus

15 millió (8+7 millió a VCA 2021-es és 2024-es keretéből) – XVII. Kerületért Egyesület, 1171 Budapest, Péceli út 222.; hivatalos életrajza szerint Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő is tagja a szervezetnek

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  „Zemplén a Csángókért” Alapítvány, 3900 Szerencs, Bástya u. 31.; a szervezet egyik korábbi kurátora a térség országgyűlési képviselőjének (Koncz Zsófia) édesanyja, a Mészáros Lőrinc cégcsoportjában dolgozó Konczné Kondás Tünde

15 millió (a VCA 2021-es keretéből)  Zempléni Hiúzok Jégsport Egyesület, 3980 Sátoraljaújhely, Torzsás u. 25.; a szervezet elnöke a sátoraljaújhelyi fideszes alpolgármester, Dankó Dénes


Nyitógrafika: Léphaft Pál

Ezt a cikket nem közölhettük volna olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a biztonságos, magyar fejlesztésű előfizetési platformon. Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#2024#Fidesz#Németh Szilárd#választások#Városi Civil Alap#VCA