Évi 1 milliárd új telefon, percenként több millió gigabyte új adat – meddig bírjuk? – Válasz Online
 

Évi 1 milliárd új telefon, percenként több millió gigabyte új adat – meddig bírjuk?

Zöld Válasz
| 2023.11.06. | Podcast

Évi 1 milliárd telefont gyártanak, az információs technológia a globális széndioxid-kibocsátás 2-3 százalékáért felel. Percenként több millió gigabyte adatot állítunk elő, ennek nagy része másolat vagy digitális szemét. Fenntartható ez? Vagy elsüllyedünk az elektronikai és a digitális szemétben? Litkai Gergely vendége Papp László programozó matematikus, a Gartner magyarországi képviselője.

A Zöld Válasz Litkai Gergely és a Válasz Online együttműködésében valósul meg. Részletek itt. Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-onTuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.


A műsorban hivatkozott oldalak:


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#fenntarthatóság#Zöld Válasz