Befelé van felfelé – így alkalmazkodjunk a közelgő összeomláshoz – Válasz Online
 

Befelé van felfelé – így alkalmazkodjunk a közelgő összeomláshoz

Zöld Válasz
| 2023.08.07. | Podcast

Az összeomláskutatóként bemutatott Stumpf-Biró Balázs szerint az emberi kapcsolatokat kell megtölteni értékkel, az ugyanis kulcsfontosságú lesz, hogy ki kire számíthat, amikor megváltozik megszokott életünk. Itt a ZöldVálasz legújabb adása. Mint mindig, most is: Litkai Gergellyel.

A Zöld Válasz Litkai Gergely és a Válasz Online együttműködésében valósul meg. Részletek itt. Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-onTuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.


Ha az embereket szembesítik a valósággal, az ugyan sokként hat, de az eddigi felmérések azt mutatják, ezután nem lebénulnak, nem sörözgetve várják a világvégét, nem is felvágják az ereiket: a valóság megismerése és megértése ehelyett cselekvésre ösztönzi az embereket. Ahogy a gyásznak is vannak fázisai, az emberiség előtt álló ökológiai összeomlással való megbarátkozásnak is vannak: megismerés, megértés, megbékélés. Ezeket Stumpf-Biró Balázs mondja Litkai Gergelynek a ZöldVálasz legújabb adásában. Az összeomláskutatóként bemutatott Stumpf-Biró szerint az emberi kapcsolatokat kell megtölteni értékkel, az ugyanis kulcsfontosságú lesz, hogy ki kire számíthat, amikor megváltozik megszokott életünk. „Nem túlélni kell, hanem élni. Minőségi időt tölteni azokkal az emberekkel, akik fontosak nekünk, akiknek fontosak vagyunk.” Halálváró szekta tehát Stumpf-Biró Cassandra Programja? Elmondása szerint nem. A megelőzésre, a környezettudatosságra szerinte is szükség van: akkor is, ha azzal már nem tudjuk megakadályozni az összeomlást. Annak ideje és mértéke azonban befolyásolható – s egyáltalán nem mindegy, mennyi időnk lesz alkalmazkodni az új helyzethez. Podcast.  

Ha felkeltette érdeklődését az adás, itt tud további információkat szerezni:


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#mélyalkalmazkodás#összeomlás#Stumpf-Biró Balázs