A Megafon-brigád már „dollármédiázza” lapunkat – pedig, ha tudnák… – Válasz Online
 

A Megafon-brigád már „dollármédiázza” lapunkat – pedig, ha tudnák…

A szerk.
| 2023.05.09. | A szerk

Magyari Péter tegnap bejelentett csatlakozása miatt kezdte lőni lapunkat a Megafon nevű gépezet. A vádakkal kapcsolatos szerkesztőségi eligazításunk alább olvasható.

hirdetes

Ránk jött a megafonos élcsapat, mintha vezényszót kapott volna: Trombitás Kristóftól Déri Stefánián át a Fidelitas putnoki elnökéig az foglalkoztatja a hatalom influenszereit, hogy „dollármédium” lettünk, illetve az „amerikai demokraták által meghirdetett ösztöndíjakért” kuncsorgunk. Ezt tegnapi bejelentésünkben vélték felfedezni, mely szerint Magyari Péter újságíró csatlakozik a válaszos csapathoz. Íme a lapunkat támadó egyenposztok: egy, kettő, három, négy, öt. Lehet, hogy van több is, sajnos nem követjük a Megafon-univerzum munkásságát. Követ az minket, ha akarjuk, ha nem.

Alapításunkkor megfogadtuk, hogy hülyeségekkel, továbbá az egyre ordenárébb propaganda különféle megnyilvánulásaival nem foglalkozunk. De mivel aggódó olvasói üzeneteket is kaptunk a szélrózsa minden irányába lőtt agitáció miatt, szeretnénk rögzíteni néhány dolgot.

A Válasz Online maroknyi, de elkötelezett közössége kicsiben azt építi immár négy és fél éve saját és az olvasók erejéből, amit ez a Komszomolszkaja Pravdát kanyarban előző társaság elárult: a polgári Magyarországot. Gondolkodó és önálló lapot, gondolkodó és önálló embereknek, akiknek még van ereje és hangja visszautasítani a teljesítmény helyett járadékból élő világot, a nagy- és kisstílű politikai hazugságokat, a mindent és mindenkit egyetlen hatalmi hierarchiába erőszakoló uralkodást.

Saját tulajdonban, rengeteg önkéntes munkával kezdtük felépíteni a Válasz Online-t. A megafonos inszinuációval ellentétben ez a lap 95 százalékban olvasói finanszírozásból működik, a maradék 5 százalék pedig klasszikus piaci alapon megjelentetett hirdetés. Tehát nem más, hanem a polgári Magyarország polgárai garantálják fennmaradásunkat – akik ráadásul pontosan értik, mekkora anyagi kockázatot jelent, hogy idén nyolcról tízfősre bővítjük csapatunkat. És mivel értik, egyre elkötelezettebb támogatóinkká válnak (sőt, sokan hoznak magukkal még egy-két-három embert). Az arany és ezüst fokozatú támogatóinknak szervezett havi klubestjeinken ez a polgárság ráadásul látszik is – legutóbb már közel ötszázan tiszteltek meg bennünket jelenlétükkel. A Megafon és vidéke ellenben pontosan addig létezik, ameddig politikai okból szükségét érzik a fenntartásának. Trombitás, Kötter, Apáti és a többiek emlékezzenek arra, hogy járt a Pesti Tv, a Kontra, a Magyar Hírlap (print) vagy a Figyelő.

Megszoktuk, hogy a bennünket támadók döntő többsége nem olvassa a lapunkat. Ha olvasná, pontosan tudná, mert hónapokkal ezelőtt megírtuk: ahogy eddig sem, ezután sem élünk nemzetközi pályázati lehetőségekkel, EU-s vagy amerikai forrásokkal. Nem kárhoztatunk és „dollármédiázunk” senkit az ellenkezőjéért, mert vannak az ilyen forrásbevonásnak jogos érvei (a megszűnés határáig torzított piac, adófizetői milliárdokból fenntartott propaganda), de mi más utat választottunk.

Ezen az úton megyünk tovább. Olvasóinkat pedig biztatjuk, tartsanak velünk!


Nyitókép: Megafon Facebook

Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon. Paypal, utalás és más lehetőségek itt

#média#Megafon#Válasz Online