Építőipar: versenyelőny lehet a saját zsalupark (x) – Válasz Online
 

Építőipar: versenyelőny lehet a saját zsalupark (x)

Támogatott Tartalom
| 2023.05.03. | támogatott tartalom

A műanyag zsaluhéjak vezető gyártója, a Meva szerint az elmúlt években a piacra került saját, hazai zsalupark karbantartása is ad majd feladatot a csúcstechnológiával felszerelt új környezetbarát regionális központnak.

A szerkezetépítési munkák zajlanak a Meva 3 milliárd forintos telephely fejlesztésén, Budapest agglomerációjában. A 25 000 négyzetméteres új telephely a tervek szerint az év végén kezdi meg működését. A cég teljes termékválasztékát, így a korszerű, környezetbarát műanyag zsalutáblákkal szerelt eszközök karbantartását, tisztítását felújítását végző új vállalati egység a magyar piac kiszolgálása mellett a környező országokba irányuló szolgáltatás-exportot is tervez. A csúcstechnológiával felszerelt, 3 200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet magába foglaló csarnokot, a 20 000 négyzetméteres tárolóterület szolgálja majd ki. A regionális szinten is jelentős beruházással nyolcszorosára nő a Meva szolgáltatási kapacitása, amelyet döntően az innovatív műanyag héjjal szerelt zsalurendszerek használóinak kínál. A kapacitásnövelés a piaci tendenciákat nézve nem tűnik túlzottnak.

1500 alkalom egy zsaluhéjjal – MEVA Hungary (HU)

Átrendeződő piacokon versenyelőnyt jelenthet a saját zsalupark

Az állami beruházások és a tervezett lakásépítések csökkenésének hatására csökkenő betonhasználat miatt mind a zsalubérlés, mind pedig a zsaluértékesítési volumen csökkenése várható. Mindezzel párhuzamosan újra érzékelhető az elvégzett munkák kifizetésének okkal vagy ok nélkül történő visszatartása miatt kialakuló „körbetartozás”.

Az elmúlt években azonban növekedett a kivitelezők saját zsalukészleteinek mennyisége, ami most a korszerű eszközökbe beruházók számára, az emelkedő önköltségek ellenére is gazdasági előnyt jelenthet. „Még mindig olcsóbb a saját, műanyag zsaluhéjjal szerelt zsaluzatok karbantartása, mint a zsalubérlés.” – mondta el Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

A csökkenő zsalueladással és -bérléssel szemben éppen ezért a karbantartási szolgáltatás rendelésállományának növekedése várható. És nem csupán a Meva saját, műanyag héjakkal szerelt zsaluzatainak látszóbeton felületekre történő előkészítése, de nő az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene tekintetében is.

A 20 éves innováció ma kínál tényleges versenyelőnyt

„A több mint fél évszázada működő családi vállalkozás üzletmenetét már a kezdetektől a környezettudatosság határozza meg.” A szakember szerint a legjobb példa erre a MEVA találmányként több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj, amely máig egyedülálló megoldás, és az általa kínált előnyök a mai gazdasági helyzetben mutatkoznak meg igazán. A gyakorlatilag számtalanszor újrahasznosítható környezetbarát műanyag zsaluhéj, mint saját építési eszköz, ma a jól tervezhető költségek miatt akár versenyelőnyt is jelenthet a korszerű eszközparkba az elmúlt években beruházott kivitelezők számára. A vállalati szemlélet másik jó példája a hamarosan megépülő magyar telephely is, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni. 

Főoldal – MEVA Hungary (HU)

#támogatott tartalom