Jogerős: a Válasz Online Matolcsy Ádámot is legyőzte a bíróságon – Válasz Online
 

Jogerős: a Válasz Online Matolcsy Ádámot is legyőzte a bíróságon

Bódis András
| 2023.04.20. | Gyorshír

Tavaly novemberben hosszú cikkben igazoltuk, hogy immár a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám is a százmilliárdosok ligájában focizik. Az üzletember helyreigazítási pert indított a Válasz Online ellen, de a Fővárosi Ítélőtábla mai jogerős ítélete szerint megalapozottan írtuk, amit írtunk.

hirdetes

Noha a nyilvánosságban a Magyar Nemzeti Bank elnöke előszeretettel „karcolgatja” a kormányzatot, az üzleti háttérvilágban egyelőre nincs nyoma annak, hogy Matolcsy Györgyre és családjára bárki is megharagudott volna a „nagyok” közül. Tavaly novemberi cikkünk a Matolcsy Ádám–Mészáros Lőrinc-együttműködésről szólt, illetve arról, hogy a kormányfő földije és veje után a jegybankelnök akkor 36 – hamarosan 37 – éves gyermeke is a százmilliárdosok ligájába igazolt. Róla korábban csak annyit tudhattunk, hogy luxuséletmódot folytat és titokzatos magántőkealapok, MNB-ügyletek környékén tűnik fel, ám a Porsche-gyűjtő, magánrepülőző fiú mögül hiányzott az a konkrét vagyontömeg, amely alapján felkerülhetett volna ilyen-olyan gazdaglistákra. A Válasz Online azonban kiszúrt egy különös hitelügyletet, ahol Matolcsy Ádám kvázi sajátjaként rendelkezett közel 150 milliárd forintnyi (112 ezer négyzetméternyi) irodaház-rengeteggel.

Noha cikkünk írásakor részletes kérdéssort küldtünk a jegybankelnök fiának, az ifjú Matolcsy semmilyen válaszra nem méltatta lapunkat és olvasóinkat, így nem tudhattuk meg, mégis hogyan lett ekkora játékos az ingatlanpiacon. Cikkünk megjelenése után viszont nehéztüzérséggel támadott, az egyik legnevesebb budapesti ügyvédi irodával próbálta „helyreigazíttatni” írásunkat. Nos, ez sem első, sem másodfokon nem sikerült neki.

Ezzel a Válasz Online három hónapon belül a második olyan perét nyerte meg jogerősen, amellyel közéleti-gazdasági kulcsszereplők próbálták tisztára mosni magukat. Nemrég a Gyurcsány Ferenc ikonikus ölelésével sztárrá vált DK-s offshore-lovag, Ráczné Földi Judit ellen győztünk, most pedig a hatalmi gépezet egyik legfőbb yuppie-ja ellen. Nézzék el nekünk, hogy ismét saját győzelmünkről adunk hírt: az ország talán legkisebb, de országos „hatósugarú” szerkesztőségének életében ezek azért fontos pillanatok…


Nyitókép: Németh Dániel

Ezt a cikket nem közölhettük volna olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon. Paypal, utalás és más lehetőségek itt

#magántőkealapok#Matolcsy Ádám#Matolcsy György#per#Porsche#Váci Greens