Átalányadózó? Ön is felajánlhatja adója 1%-át! – Válasz Online
 

Átalányadózó? Ön is felajánlhatja adója 1%-át!

A szerk.
| 2023.03.21. | A szerk

A tavaly sok katás vállalkozó lett kényszerből átalányadózó a kormányzati megszorítások következtében. Mindez számos hátránnyal járhat, de van egy fontos előnye. A katások nem, de az átalányadozók felajánlhatják személyi jövedelemadójuk 1%-át egy civilszervezetnek, például a Válasz Online-t támogató Polgárvilág Alapítványnak. Hogyan intézze? Két perc az egész. Mutatjuk.

No, de egy átalányadózónál mennyi a személyi jövedelemadó 1%-a? A NAV szerint az egyéni vállalkozói, a mezőgazdasági kistermelői bevételből az átalányban megállapított jövedelem. Ha semmit nem ért ebből, nincs egyedül, de szerencsére nem is kell vele foglalkozni. A NAV kiszámolja, és átutalja a kiválasztott szervezetnek. Például a Polgárvilág Alapítványnak, amelyik a Válasz Online mellett lapunk stratégiai szövetségesét, Az élet meg minden podcastot is támogatja

Meg kell vele várni az adóbevallást? Nem, intézheti attól függetlenül is. Ne várja meg a május 20-i határidőt. Intézze most! 

Az 1% felajánlásához szükséges adatok

Hogyan kell nyilatkozni az 1%-ról?

(1) Kattintson ide, lépjen be az ügyfélkapujába. 

(2) Kattintson az „1+1%-os nyilatkozat” megtekintésére, kitöltésére.

(3) A felnyíló adatlapon látni fogja saját adóazonosító jelét; ezen az oldalon görgessen a „Rendelkezés civil kedvezményezett részére” sorhoz. 

(4) Másolja be az adószámunkat: 19087681-1-05

(5) Küldje el. Kész.

Vagy 

(1) Másolja le az adószámunkat: 19087681-1-05

(2) Küldje át a könyvelőjének. Kész.

Ne hagyja veszni adója 1%-át! Mindezt azután is megteheti, ha már kitöltötte vagy be is nyújtotta az adóbevallását.

Köszönjük, ha Ön és családja adója 1 százalékával támogatja munkánkat. Nem kell megvárnia a május 20-i határidőt. Intézze most!

#1%-os kampány#Az élet meg minden#Polgárvilág Alapítvány#Válasz Online