Új tetőcserépgyár Hajdúszoboszlón – Ötszörös kapacitás a megnövekedett hazai igényekhez (x) – Válasz Online
 

Új tetőcserépgyár Hajdúszoboszlón – Ötszörös kapacitás a megnövekedett hazai igényekhez (x)

Támogatott Tartalom
| 2023.02.23. | támogatott tartalom

A Covid ideje alatt született meg a döntés a beruházásról, és ma már akár 30 átlagos méretű családi ház tetőjének megépítéséhez elegendő betoncserép gördül le naponta a legmodernebb svéd gyártósorról. Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója értékelőjében a piac innovatív, az építtetők, beruházók számára kiszámítható műszaki megoldásokra is felhívta a figyelmet, amelyek az átalakulóban lévő építőipar kihívásaira adnak választ.

„Reményeink szerint egy kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb év előtt állunk. Úgy tűnik, mintha a magas energiaárak miatti óvatosság már jóval kisebb mértékben befolyásolná a piacot és a beruházói döntéseket. Ugyanakkor véleményem szerint az innovatív termékportfólió ugyancsak kulcsfontosságú tényezője a sikeres piaci jelenlétnek, mind kisebb, mind nagyobb beruházásokkal való együttműködés során” – mondta Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Az országszerte 9 gyáregységben termelő, több mint 1200 alkalmazottat foglalkoztató és 2022-ben több mint 73 milliárd forintos nettó árbevételt realizáló vállalat vezetője hozzátette, hogy bár az év első 8 hete még távolról sem jelenti a szezon kezdetét, az év eleje mégis aktívan indult a vállalat számára.

Az előregyártásban a jövő

Az elmúlt évek új szemléletet hoztak az építőiparban is. A beruházói oldal kivárásai miatt a kivitelezési árak elszabadulását is okozó szakemberhiány az elmúlt fél évben kezelhetőbb lett. A cégvezető szerint most jóval könnyebb munkaerőt találni, mint egy évvel ezelőtt, így a kivitelezők is rövidebb határidőket vállalnak, ami kiszámíthatóbb építkezést tesz lehetővé. „Ehhez a Leier legmodernebb betontechnológiával készülő épületszerkezeti anyagai is hozzájárultak. Kilenc gyárunk van, ebből hétben betontermékek készülnek, amelyek között a leginnovatívabbak a három gyárban is készülő előregyártott épületszerkezeti elemek. A falak, födémelemek és lépcsők után az energetika új kihívásaira választ adó klímafödémünk is egyre népszerűbb. Évek óta hirdetjük, hogy az előregyártott betonszerkezetekkel készülő épületek jelentik a jövőt. A lassú, de folyamatos felfutás után ma már egyre többen tudatosan keresik ezt a korszerű műszaki megoldást ott, ahol tényleg számít a hatékonyság – ez is a megváltozott gondolkodásmódot jelzi.”

Naponta akár 30 családi házra elegendő tető

A cég vezetése a Covid és a világgazdasági folyamatok okozta bizonytalanságok ellenére is jelentős beruházásoknak adott zöld utat az elmúlt időszakban. A hajdúszoboszlói beton tetőcserép gyár korszerűsítéséről is a Covid ideje alatt döntöttek idén pedig a korábbi kapacitásának ötszörösével képes kiszolgálni a hazai piac megnövekedett igényeit. Az újonnan beépített legmodernebb svéd gyártósorról ma már naponta akár 30 átlagos méretű tetővel rendelkező családi ház fedésére elegendő tetőcserép gördül le. Míg ezek a termékek korábban csupán a régió piacaira jutottak el, ma már az ország bármely pontján elérhetők a Leier beton tetőcserepei. A gyár elhelyezkedése lehetővé teszi, – a teljes kiterhelése érdekében pedig indokolt is  hogy hosszú távon akár Románia, Ukrajna és Szlovákia piacai is szóba kerüljenek. Ez a magyar vásárlók számára is kedvező, hiszen hozzájárul a termékek kedvező árfekvésének fenntartásához.

Típusházak, kiindulási pontként

Az építkezést tervezők számára nagyon fontos, hogy minél gyorsabban, tervezhető költségek mellett, jól ütemezhető határidőkkel lehessen új otthonhoz jutni. Erre a piaci igényre reagálva a Leier életre hívta inspirációul szolgáló típusház választékát, amelynek házait akár néhány nap alatt szerkezetkészre lehet építeni minimális munkaerőigénnyel. Jelenleg 14 típusterv közül lehet választani, ám a tavalyi sikeres építészpályázat eredményeképpen hamarosan 25 terv fog szerepelni a kínálatban, a kis lakásoktól a tágas családi házakig. A minden elemében a Leier gyártotta termékekből megtervezett házak és azok költségvetése segítséget nyújt az építkezőknek költségterveik előkészítése során. A tavalyi évben országszerte már több tucat Leier típusterv alapján a helyszínre adaptált ház építését kezdték meg, a megoldás népszerűsége pedig nem vitathatóan növekszik.

További információ >>>

#támogatott tartalom