Minden jel arra utal, hogy a DK eltussolja Ráczné offshore-ügyét – Válasz Online
 

Minden jel arra utal, hogy a DK eltussolja Ráczné offshore-ügyét

Bódis András
| 2023.01.30. | sztori

A Demokratikus Koalíció egy hete nem reagál azokra a kérdéseinkre, amelyekben a jogerősen „offshore-lovag” Ráczné Földi Judit pártbéli jövőjéről érdeklődünk. Indul-e etikai vizsgálat az elnökségi tag ellen? Felajánlotta-e lemondását? Megfosztják-e funkcióitól? Válaszok tehát nincsenek, Ráczné Facebook-oldala viszont arról árulkodik, hogy Gyurcsány Ferenc változatlanul bízik benne. 

hirdetes

Ahogy a minap hírül adtuk, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a Válasz Online megalapozottan írta a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja, Ráczné Földi Judit hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. A verdikt kihirdetése után elektronikus levelet küldtünk a Demokratikus Koalíció hivatalos mailcímeire – a párt sajtóosztályának, Barkóczi Balázs szóvivőnek és Lénárd László etikai bizottsági elnöknek címezve. 

Az éppen egy hete elküldött kérdéssorunk így szólt:

A párt kommunikációs főnökét és szóvivőjét többször próbáltuk telefonon is elérni, de ők nem, legfeljebb segítőik jelentkeztek a vonal végén, akik határozottan állították, hogy a sajtós és a többi címre elküldött levelünk biztosan célt ér. Múlt szerdán újabb üzenetet írtunk a fenti címzetteknek azzal, hogy a két nappal korábban feltett kérdéseinkre nem kaptunk választ, és azt sem jelezte senki, mikorra várhatunk, várhatunk-e egyáltalán bármiféle reakciót. Továbbá felhívtuk a DK egyik parlamenti képviselőjét, kérve őt, járjon közbe pártja vezetésénél és kommunikációs szerveinél, hogy a Válasz Online olvasóit tájékoztathassuk a hivatalos álláspontról Ráczné-ügyben – aki el is vállalta a közvetítői feladatot.

Válasz máig nem érkezett, viszont Földi Judit Facebook-oldalán nyilvánvalóvá tette: változatlanul részt vesz a DK testületeinek munkájában, ami annyit tesz, hogy Gyurcsány Ferenccel, Dobrev Klárával és másokkal kormányzásra készül.

Ha jól értjük… 


Nyitókép forrása: Facebook/Ráczné Földi Judit

Ezt a cikket nem közölhettük volna olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, az új, biztonságos, magyar fejlesztésű előfizetési platformon. Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#Demokratikus Koalíció#Ráczné Földi Judit