Nagy magyar zabálás helyett egészséges, fenntartható táplálkozást! [ZöldVálasz #3] – Válasz Online
 

Nagy magyar zabálás helyett egészséges, fenntartható táplálkozást! [ZöldVálasz #3]

Zöld Válasz
| 2022.12.28. | Podcast

Ha karácsonykor még nem végezték ki a májukat, és a fa alatt száraz bejglit falatozva a fejükben már a szilveszteri lencse és virsli képe sejlik fel, itt az idő, hogy meghallgassák a ZöldVálasz fenntartható és egészséges táplálkozásról szóló adását! Litkai Gergely vendégei: Kocsis Dóra, a Zero waste konyha című könyv szerzője, a Talpalatnyi történetek társszerzője és Pribéli Levente humánökológus (ELTE TTK).

A ZöldVálasz Litkai Gergely és a Válasz Online együttműködésében valósul meg. Részletek itt. Az adás meghallgatható a fenti lejátszóra kattintva. Ha az nem jelenne meg, közvetlen link itt. Ha asztali számítógépen, laptopon hallgatnának minket, vagy egyszerűen letöltenék az adásokat mp3-formátumban, ide kattintsanak. Ha telefonon keresztül csatlakoznának műsorunkra, a Spotify mellett iTunes-onTuneIn Radio-n és Pocket Casts-on is megtehetik. Podcastunk RSS-csatornája ezen a hivatkozáson található.


Részlet Litkai Gergely bevezető gondolataiból:

„Megpróbálunk tévhiteket eloszlatni, ötleteket adni most, amikor az élelmiszerinfláció mértékét már tippelni sem érdemes, amikor sokan azzal a kérdéssel küzdenek – ahogy a Válasz Online hasábjain is olvashatták – , hogy egyenek vagy fűtsenek. Mégis, meglátásom szerint igenis fontos arról beszélnünk, hogyan érdemes táplálkoznunk a saját jól felfogott érdekünkben, és az önellátás irányába mozduló egészséges és szuverén Magyarország érdekében. Ritkán vetődik fel a fenntartható táplálkozás, mint szuverenitási kérdés, de függetlenségünk esetében ugyanannyira fontos az önfenntartás képessége, mint az élelmiszerek és az energia tekintetében. Olyan agrárország lettünk, ami számos termékből importra szorul, számos termék előállításának pedig legfőbb motivációja a legalacsonyabban függő gyümölcs: az EU agrártámogatása.”

Az adáshoz az alábbi olvasnivalókat javasoljuk a hosszú téli szünetre:

És pár lazábban, de szintén ide is tartozó:


Ez az adás nem készülhetett volna el olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, a magyar fejlesztésű előfizetési platformon! Paypal, utalás és más lehetőségek itt >>>

#fenntarthatóság#Zöld Válasz