Cégen keresztül támogatná lapunkat? Dupla adókedvezmény járhat érte! – Válasz Online
 

Cégen keresztül támogatná lapunkat? Dupla adókedvezmény járhat érte!

Élő Anita
| 2022.12.21. | A szerk

Egy ügyes cégvezető minden fillérnek megnézi a helyét, ezért is nő meg rendre az esztendő utolsó napjaiban a Válasz Online-t támogató Polgárvilág Alapítványnál érdeklődő cégvezetők száma. Megduplázni az adományért járó adókedvezményt? Napi hírlevél mellett borkóstolós klubestekre meghívást kapni? Huszonöt támogató cég példáján mutatjuk, hogyan oldjuk ezt meg a legkisebb bürokráciával. 

Miért fontos ez? Miért nő meg ilyenkor a támogatók száma?

Mert a cégvezetők számolnak.  A Polgárvilág Alapítvány ugyanis közhasznú minősítéssel rendelkezik, így az adományozó adózás előtti eredményét nem kell megnövelni az adomány címen nyújtott támogatás adóévi ráfordításként elszámolt összegével (magyarán költségként leírható), emellett a társasági adó alapja csökkenthető a közhasznú tevékenység támogatásaként nyújtott adomány értékének 20 vagy 40 százalékáig. 

Hogyan lehet megkapni a 40 százalékos kedvezményt? 

Tartós támogatási szerződést kell kötni az alapítvánnyal. Ha 2022-ben szeretné a kedvezményt, akkor még idén.

Macerás?

Minimalizáljuk a bürokráciát. Utaljon át a cége bankszámlájáról 34, 60 vagy 100 ezer forintot a 10700086-71080727-51100005 bankszámlára a Polgárvilág Alapítványnak. 

A közlemény rovatba írja be az email-címét. Ha tartós támogatónk szeretne lenni, akkor a TARTÓS szót is írja oda.

Évvégi fokozatba kapcsoltunk, cége székhelyére elsőbbséggel postára adjuk a jogszabályban előírt szerződést és a befizetésről szóló igazolást egy felbélyegzett válaszborítékkal. Aláír, pöcsétel, bedob egy postaládába. Kész. 

Mit tartalmaz a szerződés?

Hogy legalább három évig támogatja az alapítványunkat, ez a törvényi feltétel.

Mire fordítjuk a támogatást?

A Válasz Online tulajdonosa a szerkesztőség; munkánkat pártkasszáktól, nagybefektetőktől és oligarcháktól 100 százalékos függetlenségben végezzük. Ez a működési modell csak olvasóink segítségével tartható fenn. Az alapítvány támogatja a Válasz Online céljait, vidéki és külföldi riportjait, videós tartalmait, eszközbeszerzéseit.

Miért fizessek egy lapért, ami mindenki számára elérhető?

Éppen ezért, sok ezer támogatónknak köszönhetően nem kell fizetőfal mögé rejteni a tartalmainkat, azokat mindenki szabadon olvashatja. Támogatóink emellett megkapják hírleveleinket, amelyekben a nap legjobb írásait ajánljuk a magyar és a nemzetközi sajtóból. Ezüst- és aranyfokozatú támogatóink meghívót kapnak klubestjeinkre. Novemberben 300 vendégünk előtt Bródy János osztott meg hol megrendítő, hol vicces részleteket a magyar rock indulásáról. Decemberben Heidl György és Lovasi András volt a vendégünk. A pódiumbeszélgetésről nem készül hang- és videófelvétel, és nem is írjuk meg az elhangzottakat. A klubest végén borkóstoló, szendvicsvacsora és rétesezés melletti beszélgetésre marasztaljuk vendégeinket. 

Csatlakozzon közösségünkhöz most! Ha magánszemélyként támogatná lapunkat kérjük, kattintson ide.

Polgárvilág Alapítvány

székhelye: 3528 Miskolc, Gyöngyösi István u. 15.

adószáma: 19087681-1-05

számlaszáma: 10700086-71080727-51100005

célja: A média és a polgári nyilvánosság támogatása, újságírók képzése, a magyar és az európai kulturális értékek terjesztése, az oktatási, kulturális és kommunikációs tevékenység minél színvonalasabb művelése.

Az alapítvány kurátora Élő Anita, a Válasz Online társalapítója.

Kérjük, támogassa a független polgári újságírást, legyen a Válasz Online támogatói klub tagja!

#Válasz Online