Ablakinnováció: „jövőtrendek” online fóruma és megaberuházás (x) – Válasz Online
 

Ablakinnováció: „jövőtrendek” online fóruma és megaberuházás (x)

Támogatott Tartalom
| 2022.05.27. | támogatott tartalom

Két év kihagyás után ismét a Gealan Jövő Fóruma ad teret az elmúlt évek ablakipari trendjei bemutatásának. A műanyag ablakprofilok egyik vezető európai gyártója a most induló tanna-i magasraktár beruházására pedig 14 millió eurót szán.

Az elmúlt években az innováció az ablakprofil-gyártás területén sem torpant meg. A június 2-3-án hibrid formában megrendezésre kerülő eseményt egész Európa területén online követhetik a jövőorientált fejlesztésekre nyitott szakemberek.

Az ablakinnovációval foglalkozó Jövő Fórum négy fő téma köré szerveződik. Szó lesz arról, hogy a Covid után és a nyersanyaghiány jellemezte időszakban hogyan kell megváltoznia, és jövőorientálttá válnia egy modern vállalati stratégiának. Előadások foglalkoznak az új dizájn-rendszerekkel és a technológiai újításokkal, valamint kiemelt témaként a fenntarthatósággal és az ablakiparban is teret hódító digitális, okosotthon megoldásokkal is.

Regisztráció az eseményre: GEALAN Nemzetközi Jövő Fórum 2022.

Megaberuházás az ablakprofilok gyárátójánál

Az intenzív tervezési szakasz után már dübörögnek a munkagépek a türingiai Tannában, a Kapelle ipari parkban, ahol műanyag profil-gyártó történetének egyik legnagyobb eddigi beruházását kezdi. Az automatizált magasraktárat előreláthatólag 2024 első felében helyezik majd üzembe.

A tervezett magasraktár paraméterei önmagukért beszélnek: az épület hosszúság 125 méter, magasság 26 méter, szélesség 22 méter lesz. A benne kialakított tárolóhelyek száma 5020, az épületben a hasznos teher/kazetta 1700 kg, a raktár teljesítménye pedig kb. 70 kazettacsere/óra.

Az építkezés megkezdésének jelképes alapkőletételi ünnepségén a Gealan két ügyvezetőjén – Ivica Maurovićon és Tino Alberten – kívül jelen volt Thomas Fügmann, Saale-Orla járási közigazgatás vezetője, valamint Marco Seidel, Tanna polgármestere is. „A cég életében jelnetős beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a Gealan működése fenntarthatóbb és hatékonyabb lehessen. Ez egyben egyértelmű elköteleződésünket is mutatja a tannai telephelyünk és az egész régió iránt.” – mondta Ivica Maurović. „A magasraktárunkba történő beruházás új szintre emeli logisztikánkat. A teljesen automatizált raktározási folyamatokban rejlő lehetőségekkel a Gealannál még hatékonyabban tudunk majd tervezni, dolgozni és szállítani.” – tette hozzá Tino Alberten az alapkőletéti ünnepségen. Mindez természetesen a magyar képviselet és így a magyar ablakgyártók innovatív profilokkal való ellátását is rugalmasabbá teszi.

Egy magasraktár előnyei

A magasraktár egy 12 méternél magasabb, polcokkal rendelkező raktárt jelent. Általában több ezer raklap számára kínál olyan tároló felületet, ahol lapos és hosszú árukat is lehetséges elhelyezni. A Gealan 2024-re ilyen úgynevezett „automatizált hosszú-áru” raktártat hoz létre a tanna-i telephelyen. Az áruk mozgatását a magasraktárban korszerű szoftverek vezérlik, és mechanikusan két ún. polckezelő berendezés végzi. Ez nagyban növeli a munkafolyamatok biztonságát és sebességét. A dolgozók fizikai megterhelését ugyancsak jelentősen csökkenti a komissiózó állomások ergonomikus kialakítása.

A Gealan cégcsoport

A Gealan cégcsoport a műanyag ablak- és ajtóprofilok egyik vezető gyártója Európában, amely a kontinensen több mint 1 600 dolgozót foglalkoztat, 2021. éves forgalma több mint 325 millió euró volt. A Gealan 2014 óta a vesztfáliai sendenhorst-i székhelyű, családi irányítású VEKA AG vállalathoz tartozik.

A cég által gyártott profilok gondoskodnak az esztétikus, kifejezetten stabil és különösen biztonságos ablakok, ajtók, és modern tolható nyílászáró-megoldások korszerűségéről, mindezt kiváló hőszigetelési értékekkel. A profilgyártáshoz használt extrudáló szerszámokat is a Gealan a saját, magasan automatizált szerszámgyárában gyártja.

További információ: Gealan hivatalos weboldal

#támogatott tartalom