Adja nekünk „nem létező” adóját! 1%-os felajánlás családi adóvisszatérítés után – Válasz Online
 

Adja nekünk „nem létező” adóját! 1%-os felajánlás családi adóvisszatérítés után

A szerk.
| 2022.04.25. | A szerk

Kérjük, adja nekünk „nem létező” adója 1%-át! Furcsán hangzik, de nem bolondultunk meg. Ha ön gyermekes szülő, akkor az állam visszatérítette tavalyi személyi jövedelemadóját (vagy annak egy részét), ám ez nem jelenti azt, hogy ne rendelkezhetne a teljes adója 1 százalékáról. A visszakapott összegről is. Mutatjuk, hogyan kell, egy perc az egész.

A lényeg: attól, hogy visszafizették a gyerekesek befizetett adóját vagy annak egy részét, a törvény szerint az egész felajánlható. Bürokrata nyelven: „Az adó 1+1 százalékára vonatkozó rendelkezés az adóvisszatérítés figyelembe vétele nélkül megállapított adó összegére tehető meg” – ez szerepel a nemzeti adóhatóságnak (NAV) a gyermeket nevelő szülők adó-visszatérítéséről szóló tájékoztatójában.

Magyarán annak az adónak az 1 százaléka is felajánlható, ami nincs is a NAV-nál, mert visszatérítették, és természetesen a felajánlónak mindez egy fillérjébe sem kerül. Alapítványunk pedig ugyanúgy hozzájuthat az összeghez, mint a „normál” adó 1%-ához. 

Kérjük, rendelkezzen adója 1 százalékáról, és utaltassa a Válasz Online-t és Az élet meg minden podcastot támogató Polgárvilág Alapítványnak

Adjon 1 percet nekünk, ne várjon májusig, rendelkezzen most az 1%-ról! 

Hogyan kell nyilatkozni az 1%-ról?

(1) Kattintson ide, lépjen be az ügyfélkapujába. 

(2) Látni fogja saját adóazonosító jelét, hagyja üresen a rengeteg rubrikát, csak görgessen az adatlap Rendelkezés civil kedvezményezett részére sorához. 

(3) Másolja be az adószámunkat: 19087681-1-05

(4) Küldje el. Kész.

További lehetőségeket itt talál:

Mire fordítjuk a támogatást? A Válasz Online és Az Élet meg minden podcast is szerkesztőségi tulajdonban van, pártoktól, oligarcháktól függetlenül, közösségi támogatásból működik. Az alapítványon keresztül ezt a munkát támogathatja.

Az alapítvány célja: A média és a polgári nyilvánosság támogatása, újságírók képzése, a magyar és az európai kulturális értékek terjesztése, az oktatási, kulturális és kommunikációs tevékenység minél színvonalasabb művelése.


Köszönjük, ha Ön és családja adója egy százalékával támogatja munkánkat. Nem kell megvárnia a május 20-i határidőt. Intézze most!

#Az élet meg minden#Válasz Online