Beruházás: új regionális MEVA szolgáltatási központ épül (x) – Válasz Online
 

Beruházás: új regionális MEVA szolgáltatási központ épül (x)

Támogatott Tartalom
| 2022.04.20. | támogatott tartalom

Az előkészítés végső fázisába ért a zsalurendszerek gyártásával, forgalmazásával és bérbeadásával foglalkozó, a környezetbarát műanyag zsalutáblák piacvezető gyártója, a MEVA Zsalurendszerek Zrt új telephely-beruházása. A 3 milliárd forintból épülő telephelyen a hazai szükségleteken túl a környező országok igényeit is ki tudják majd szolgálni.

A 3 200 négyzetméteres, irodáknak és karbantartó üzemnek teret adó csarnokot a 20 000 négyzetméteres tárolóterület szolgálja majd ki. Az összességében 25 000 négyzetméteres területen létesülő telephelyen a cég kapacitásai a nyolcszorosára nőnek. A Meva ezzel már nem csak a hazai, de a környező országokból érkező bérleti zsalupark eszközeinek felújítását, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is kínálja majd, így a magyarországi igényeken túlmenően a javrészt Ausztriából és Németországból érkező megrendeléseket is ki tudja szolgálni. A technológiának köszönhetően kevés élő munkával készíthetjük elő a többek között cégünk innovációjának számító famentes környezetbarát műanyag zsaluhéjakat a korlátlan számú újra felhasználásra” – mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója. – „A több mint fél évszázada működő Meva családi vállalkozás. Már a kezdetektől fogva hangsúlyt fektettünk a környezetbarát technológiák fejlesztésére és használatára. Ennek legjobb példája a több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj, a Meva találmánya, amellyel máig egyedülálló a zsalupiacon és amellyel az ipari célú fakitermelés csökkentéséhez is hozzájárulhattunk. De a hamarosan megépülő magyar telephely megvalósítása is ezen elgondolás mentén halad, mivel tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.”

Zsalubérlés és zsaluvásárlás számokban

Az euro árfolyam gyakori változása miatti napi és euroban történő árazás, valamint a beszerzési nehézségek hatásai egyaránt azt mutatják, hogy akik a tavalyi évben bővítették eszközparkjukat mindenképp előnyben vannak. Másrészről a bérlés népszerűségét támasztja alá az adat, miszerint a vállalat 2021. évi eredményei jól mutatják, a zsalubérlés népszerűségét. „Továbbra is dinamikosan nő a bérleti parkunk. 2022 tavaszán 20%-kal több eszköz van bérlőknél, mint a tavalyi őszi szezon közepén.”

Korszerű zsalutechnológia mindenkinek

Az elmúlt években jelentkező keresletre reagálva a Meva növelte piaci részesedését, ami mások mellett a korszerű zsalutechnológiákat igénylő nagyberuházások számának növekedésével magyarázható. A 2021. év árbevétele nettó 3 milliárd forint volt. A növekedés azonban nem csupán ezen múlott. „2021 év végén újabb csatornával bővült értékesítési eszköztárunk. A webshopra hasonlító, de nem klasszikus webshopként, sokkal inkább speciális ajánlatközvetítő hídként működő online felület segítségével akár a legkisebb vállalkozások számára is elérhetővé vált a legkorszerűbb zsalutechnológiához való egyszerű és gyors hozzáférés. A regisztrált felhasználók szakértő munkatársaink által kialakított, a gyakorlati tapasztalatokra épített standard készletek közül választhatnak, amit további igényeik alapján bővíthetnek, vagy ugyancsak szakértő segítséggel egyedileg is bármikor összeállíthatják saját zsalutechnológiájukat, anyagi lehetőségeik és megrendelőikre szabott igényeik alapján.”

További információk itt >>>

#támogatott tartalom