Cégen keresztül támogatná lapunkat? Mostantól adókedvezmény jár érte! – Válasz Online
 

Cégen keresztül támogatná lapunkat? Mostantól adókedvezmény jár érte!

Élő Anita
| 2021.11.11. | A szerk

Megindult a visszaszámlálás, másfél  hónap van hátra az évből, ilyenkor megnövekszik a lapunkat segítő alapítvány céges támogatóinak száma. Jó hírrel szolgálhatunk, mostantól nagyobb kedvezmény jár a támogatások után, alapítványunk ugyanis közhasznú minősítést kapott. 

Miért fontos ez? Miért nő meg ilyenkor a támogatók száma? Mert a cégvezetők számolnak. Eddig közcélú volt az alapítványunk és a támogatást költségként számolhatták el. Mostantól erre egy másik ok is van, a Polgárvilág Alapítvány ugyanis közhasznú lett, így az adományozó adózás előtti eredményét nem kell megnövelni az adomány címen nyújtott támogatás adóévi ráfordításként elszámolt összegével, emellett a társasági adó alapja csökkenthető a közhasznú tevékenység támogatásaként nyújtott adomány értékének 20 vagy 40 százalékáig. 

Tehát a kedvezmény eleve nagyobb és meg is duplázható, ha a cég tartós adományozási szerződést köt az alapítvánnyal. 

Mire fordítjuk a támogatást?

A Válasz Online tulajdonosa a szerkesztőség; munkánkat pártkasszáktól, nagybefektetőktől és oligarcháktól 100 százalékos függetlenségben végezzük. Ez a működési modell csak olvasóink segítségével tartható fenn. Az alapítvány támogatja a Válasz Online céljait, vidéki és külföldi riportjait, videós tartalmait. 2021-ben újságíróképzést indítottunk, olvasóink támogatásának köszönhetően 16 hallgatóból kettő számára a tandíjat is átvállaltuk. Már készülünk a 2022-es téli tanfolyamra. Kérjük, hogy álljon mellénk, legyen rendszeres támogatónk!

Amennyiben cégén keresztül szeretné segíteni céljaink megvalósítását, a Polgárvilág Alapítvány számlaszámán teheti meg. 

A következő támogatói csomagok közül választhat:

• Éves bronz: 20 000 Ft

• Éves ezüst: 34 000 Ft

• Éves arany: 60 000 Ft

Bronzfokozatú támogatóknak minden hétköznap megküldjük a Válasz Online hírlevelét, ezüstfokozatú támogatók emellé meghívást kapnak a Válasz Online borkóstolós klubestjeire. A klubesten több száz olvasónk előtt készülnek a Válasz Online „legpazarlóbb” beszélgetései, ezeket ugyanis nem írjuk meg, csak a klubtagok hallhatják. Az est végén a hallgatóság kérdez, majd hazai csúcs- és ékszerborászatok termékeit kóstolgatva folytatódik az est.

Aranyfokozatú támogatóink pedig exkluzív rendezvényeinkre is meghívást kapnak. A cégek évi 300 ezer forintos befizetéssel alapítványunk gyémántfokozatú támogatóivá válhatnak.

Hogyan tudja a cége igénybe venni az adókedvezményt?

A 40 százalékos kedvezményhez tartós támogatási szerződést kell kötnie az alapítvánnyal. Ha ezt a megoldást választja, akkor jelezze a tamogatas@valaszonline.hu címen cégnevének megjelölésével, amennyiben vállalkozása rendelkezik e-aláírással, azt is írja meg nekünk.

Emailben való visszajelzésünk után indíthatja az utalást az alapítvány bankszámlájára. Ügyeljen rá, hogy az adományt cége számlaszámáról küldje, és az összeg 2021. december végéig megérkezzen.

A szerződést és a befizetésről szóló igazolást az e-aláírással rendelkezőknek online küldjük el. A többi támogatónk postán kapja meg egy válaszboríték kíséretében, az egyik szerződési példányt aláírva visszakérjük. A befizetésről szintén igazolást küldünk.

Ha 20 százalékos kedvezményt szeretne, akkor a 2021-as évre való elszámolhatósághoz december 31-ig kell a támogatást céges számlájáról az alapítvány részére elutalnia a közlemény rovatba beírva az email címét.

Az igazolást a következő hónap tizedikéig adjuk postára cége székhelyének címére.

Egyéni vállalkozók nem fizetnek társasági adót, de költségként ők is elszámolhatják a támogatást,a postai címükre, az emailcímükre és az adószámra is szükségünk lesz. .

Alapítványunkat magánszemélyek is támogathatják, adókedvezmény azonban nem jár érte, a postai és az emailcímüket kérjük feltüntetni az utalásnál.

A befizetéssel elfogadja, hogy email címét és a támogatási kategóriájának adatait az alapítvány átadja a Válasz Online Kiadó Kft.-nek, és ezekre a továbbiakban a Válaszonline.hu honlapon található GDPR szabályzat lesz érvényben. További kérdéseit a tamogatas@valaszonline.hu címen vagy a +36 [70] 593-8989-es telefonszámon teheti fel.

Polgárvilág Alapítvány

székhelye: 3528 Miskolc, Gyöngyösi István u. 15.

adószáma: 19087681-2-05

számlaszáma: 10700086-71080727-51100005

célja: A média és a polgári nyilvánosság támogatása, újságírók képzése, a magyar és az európai kulturális értékek terjesztése, az oktatási, kulturális és kommunikációs tevékenység minél színvonalasabb művelése.

Az alapítvány kurátora Élő Anita, a Válasz Online társalapítója.

#Válasz Online