Teljes lebukás: hazudott a DK elnökségi tagja – Válasz Online
 

Teljes lebukás: hazudott a DK elnökségi tagja

A szerk.
| 2021.09.24. | A szerk

Ráczné Földi Judit, a párt székesfehérvári jelöltje 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. A Válasz Online most dokumentumokkal igazolja, hogy a politikus nem mondott igazat.

Tegnapi cikkünkben jeleztük: a Fejér megye 1. (székesfehérvári) választókerületében induló DK-s jelöltnél a Tóth Csaba-ügyhöz mérhető problémát találtunk. Ráczné Földi Judit ugyanis 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában – miközben ugyanezen a napon egy Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás képviselőjeként járt el. Mindezt egy hazai cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazoltuk.

A DK-s jelölt később azt nyilatkozta a Telexnek, semmi köze a megnevezett céghez, és a lapnak nyilatkozva abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről a vállalkozásról. Majd ő és pártja is közölte: feljelentést tesznek a Válasz Online ellen. Lapunk áll a per elé, sőt a Facebookon kiadott közleményünkben kifejezetten kértük Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t. Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt. Nem ehhez, hanem a mismásoláshoz meg a hallgatáshoz vagyunk szokva a mindenoldali „bátrak” részéről. Kérjük tehát a DK-t és jelöltjét, tényleg pereljék be lapunkat, hogy élőben végigtudósíthassuk a bíróságról, amint a politikust szembesítik a valósággal. Ennek jegyében most közzétesszük a dokumentum teljes változatát, amin szerepel Ráczné Földi Judit aláírása:

Továbbá bemutatunk egy másik céges dokumentumot is, ami bizonyítja, hogy Ráczné Földi Judit nemcsak képviseli, de tulajdonolja is (de a keltezés alapján a minimum, hogy nyáron tulajdonolta) a Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozást.

Ebből világos, hogy amit a DK-s jelölt (aki elnökségi tag is a pártban) a Telexnek nyilatkozott, jelesül, hogy semmi köze a megnevezett céghez, sőt nem is biztos, hogy hallott róla, egyszerű hazugság. Az ügy politikai tétje megítélésünk szerint azért magas, mert Ráczné Földi Judit nyilvánvalóan megsértette az általa is aláírt előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatban foglaltakat, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában – és az előválasztási folyamat komolyan vehetősége múlik azon, hogy lesz-e ennek bármiféle következménye.


Nyitókép: Ráczné Földi Judit képviselőjelölt Dobrev Klárával, a DK miniszterelnökjelöltjével (fotó: Ráczné Földi Judit hivatalos Facebook-oldala)

A Válasz Online nem létezhetne olvasóink nélkül. Legyen támogatónk a Donably-n, az új, biztonságos, magyar fejlesztésű előfizetési platformon. Részletek >>>

#előválasztás#feljelentés#offshore