Hazudik lapunkról az Alapjogokért Központ – Válasz Online
 

Hazudik lapunkról az Alapjogokért Központ

A szerk.
| 2021.05.07. | Válasz

Az Alapjogokért Központ nevű fideszes fiókszervezet forrásmegjelölés nélkül felhasznált egy képkockát kolléganőnkről, Élő Anitáról. A pillanatkép a Képmás magazin Youtube-csatornáján látható videóból származik, amelynek címe „Élő Anita – a Média a Családért-díj 2017 győztese”. Valóban, Anita megnyerte ezt a díjat. Az elismerést egyébként személyesen Lévai Anikótól vette át 2018-ban.

Megmutatjuk, hol hasznosult ez a bizonyos képkocka:

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook

Az Alapjogokért Központ tehát a Lévai Anikó-féle díj videójából kiemelt fotó segítségével legyártott és terjeszt egy propagandaplakátot, amellyel azt próbálja bizonyítani követőinek: Élő Anita nemcsak baloldali, de a baloldal „életellenes” kampányát szolgálja, a Válasz Online pedig a „baloldal sajtója”.

Szögezzünk le akkor néhány dolgot:

1) Az Alapjogokért Központ hazugságot terjeszt kolléganőnkről és a Válasz Online-ról. Szerkesztőségi tulajdonban álló, párt- és üzleti érdekektől 100 százalékig független lapunk nem baloldali, és nem „szolgálja” sem a kormánypártot, sem a baloldalt. (Utóbbi illusztrációjaként lásd még a budai ellenzéki polgármesterek ingatlanprivatizációját elítélő minapi cikkünket). Kit szolgál tehát a Válasz Online? Kizárólag a olvasót. Olyan kollégákkal, mint Élő Anita, a honi egészségügyi újságírás legjobbjainak egyike, akinek három évtizedes, kiemelkedő újságírói teljesítményét politikai oldalaktól függetlenül, Lévai Anikótól a Karácsony Gergely vezette városházáig mindenhol elismerték már. Nem is szorul magyarázkodásra, amikor (párt)központok baloldalizzák, csupán az érdekesség kedvéért jelezzük tehát: Anita egy percet sem dolgozott baloldali lapnál. Tíz évet a Magyar Nemzetnél, 17-et a Heti Válasznál, az utóbbi 2 és felet (és reméljük, még nagyon sokat) pedig a Válasz Online-nál töltött, lapunk társalapítójaként.

2) Az Alapjogokért Központ által kiszerkesztett idézet egy tavaly novemberi cikkből származik, amely hitelesen írja le az akkori helyzetet. Amely azóta némileg változott. Nem a kínai vakcinával oltják a legtöbb embert sem a világban, sem Magyarországon. Hazánkban és az EU-ban a Pfizer készítményét kapták eddig a legtöbben, és ez a vakcina erős tudományos bizonyítékokkal rendelkezik. A Sinopharm oltóanyagáról is többet tudunk már, mint tavaly novemberben. Nem régóta persze: csupán néhány napos hír, hogy a 18-59 év közötti egészséges emberekre bizonyítottan hatásos a vakcina. Ellenben továbbra is gyenge bizonyíték van arra, hogy működik a 60 éven felüliek és a társbetegségben szenvedők körében. Ezt nem a Válasz Online mondja: az Egészségügyi Világszervezet közölte a héten.

3) A Válasz Online mindig oltáspárti volt, és ma is az. Csak néhány cikkünk, emlékeztetőül: Dél-Korea járványspecialistája: „Mindegyik vakcina nagyszerű”Itt a nagy izraeli vakcinakísérlet eredménye: sokkal jobb a vártnálÖt országban már működik az oltás – ez az egyetlen megoldásMinden a hat oltásról, amelyek közül rövidesen választhatunk – itt a nagy vakcinakörkép!

Arról, hogy a Válasz Online-tól a lehető legmesszebb áll az életellenesség, a konzervatív értékeket pedig fontosnak tartjuk, az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós személyesen is megbizonyosodhatott volna, hiszen a közelmúltban interjút kértünk tőle, hogy többek között arról kérdezzük: nem érzi-e problémásnak, hogy az általa elnökölt Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában álló médiainfrastruktúra tele van a lehető legalpáribb bulvárral és pornóval. Szánthó sajnos nem élt a lehetőséggel.

+1) Ebből nem csinálunk rendszert. Ahogy eddig sem tettük, ezután sem fogunk ugrani minden hazugságra. Magyarázkodnunk ugyanis nincs miért. Míg az Alapjogokért Központ politikai megrendelésre, közpénzekből működve lát el pártpolitikai feladatot, mi olvasóink támogatásából, havi „előfizetéseiből” készítjük a Válasz Online-t. Amely nemcsak hitelességre és minőségre törekvő lap, hanem közösség is. Többezres, növekvő közösség. Aki tehát rólunk hazudozik, az nem csupán szerkesztőségünk nyolc tagját teszi a célkeresztbe, hanem közösségünk egészét, annak minden tagját. Ezt az első ilyen látványos alkalommal kötelességünk tehát visszautasítani. De ebből tényleg nem csinálunk rendszert. A propaganda szint alatti iszapbirkózásában továbbra sem veszünk részt – foglalkozunk inkább a valósággal, ahogy eddig is tettük.


Ha fontosnak tartja munkánkat, kérjük, legyen „előfizetőnk” akár már havi 1700 forintért, és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

#Válasz Online